niedziela, 17 maja 2015

Kolejny pyszny chleb





Moi Drodzy, upiekłam kolejny chleb w sobotę.
Zmieniłam TYLKO proporcję mąki .
Skorzystałam z przepisu podstawowego i niezawodnego na chleb, który to przepis ,znajdziecie W TYM MIEJSCU
Dodałam tylko 4 łyżeczki płaskie soli.Nie więcej.
Użyłam mąki pszennej graham 1850, pszennej 500 eco oraz żytniej razowej 2000 od MŁYN KOPYTOWA


Równy kilogram. Przewaga mąki pszennej graham 1850, bo ja ją osobiście bardzo lubię.
Dodałam również 200 g ziaren prażonych Słoneczne Pola od ZIARENKOWO



 oraz około płaskiej łyżki ziaren czarnuszki.


Wszystkie składniki zostały wymieszane i wyrobione jak w przepisie.



 Chlebek wyrośniety.


Upieczony.
Gotowy.



A co ważne pyszny.
Własny .


A ,że zmodyfikowany, to i o innym smaku i zapachu!
Fajne są takie eksperymenty z mąkami, dodatkami.
Warto upiec chlebek w domu!
Smacznego !





3 komentarze:

  1. Jasna sprawa, że nad domowe chlebki nie ma nic lepszego na świecie. Ale piękne, dorodne bochenki. Bardzo lubię zapach świeżo upieczonego chleba w domu! Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !