Kolejny pyszny chleb
Moi
Drodzy, upiekłam kolejny chleb w sobotę.
Zmieniłam
TYLKO proporcję mąki .
Skorzystałam
z przepisu podstawowego i niezawodnego na chleb, który to przepis
,znajdziecie W TYM MIEJSCU
Dodałam
tylko 4 łyżeczki płaskie soli.Nie więcej.
Użyłam
mąki pszennej graham 1850, pszennej 500 eco oraz żytniej razowej
2000 od MŁYN KOPYTOWA
Równy
kilogram. Przewaga mąki pszennej graham 1850, bo ja ją osobiście
bardzo lubię.
Dodałam
również 200 g ziaren prażonych Słoneczne Pola od
ZIARENKOWO
oraz
około płaskiej łyżki ziaren czarnuszki.
Wszystkie
składniki zostały wymieszane i wyrobione jak w przepisie.
Chlebek
wyrośniety.
Upieczony.
Gotowy.
A
co ważne pyszny.
Własny
.
A
,że zmodyfikowany, to i o innym smaku i zapachu!
Fajne
są takie eksperymenty z mąkami, dodatkami.
Warto
upiec chlebek w domu!
Smacznego
!
Domowe wypieki najsmaczniejsze
OdpowiedzUsuńDomowy chleb...uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJasna sprawa, że nad domowe chlebki nie ma nic lepszego na świecie. Ale piękne, dorodne bochenki. Bardzo lubię zapach świeżo upieczonego chleba w domu! Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuń