Kolejny pyszny chleb





Moi Drodzy, upiekłam kolejny chleb w sobotę.
Zmieniłam TYLKO proporcję mąki .
Skorzystałam z przepisu podstawowego i niezawodnego na chleb, który to przepis ,znajdziecie W TYM MIEJSCU
Dodałam tylko 4 łyżeczki płaskie soli.Nie więcej.
Użyłam mąki pszennej graham 1850, pszennej 500 eco oraz żytniej razowej 2000 od MŁYN KOPYTOWA


Równy kilogram. Przewaga mąki pszennej graham 1850, bo ja ją osobiście bardzo lubię.
Dodałam również 200 g ziaren prażonych Słoneczne Pola od ZIARENKOWO



 oraz około płaskiej łyżki ziaren czarnuszki.


Wszystkie składniki zostały wymieszane i wyrobione jak w przepisie.



 Chlebek wyrośniety.


Upieczony.
Gotowy.



A co ważne pyszny.
Własny .


A ,że zmodyfikowany, to i o innym smaku i zapachu!
Fajne są takie eksperymenty z mąkami, dodatkami.
Warto upiec chlebek w domu!
Smacznego !





Komentarze

  1. Jasna sprawa, że nad domowe chlebki nie ma nic lepszego na świecie. Ale piękne, dorodne bochenki. Bardzo lubię zapach świeżo upieczonego chleba w domu! Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!