niedziela, 10 maja 2015

Wykwintne koreczki z serem korycińskim swojskim





Koreczek musi być pyszny, musi być na jeden kęs, musi pozostawić w ustach dobre...wrażenie i niezapomniany smak. Koreczek ma być malutki. Jadłam w swoim życiu różne koreczki, niejednokrotnie były to raczej KORY na cztery kęsy- niedobrze. Bo zjadamy takiego giganta warstwowo..a to nie ma sensu, to nie szaszłyk!
Moje koreczki powstały pod wpływem chwili. Wyjątkowości dodał tutaj ser koryciński swojski CZESŁAWY ZARZECKIEJ z suszonym pomidorem, szczypiorkiem . Taką kombinację naprawdę polecam,gości będą zachwyceni . 



Ser koryciński można mrozić.
Zrobiłam dwa rodzaje KORECZKÓW , różniące się tylko tym, że zamiast łososia dałam szyneczki.

Składniki
  • ser koryciński swojski suszony pomidor i szczypiorekktóry możecie zamówić TUTAJ
  • łosoś wędzony na zimno
  • suszony pomidor
  • zielona oliwka
  • listki natki pietruszki- do ozdoby



Pokrój ser koryciński w kosteczkę, nałóż kawałeczek suszonego pomidorka, następnie kawałeczek łososia i zakończ oliwką. Przyklej kawałeczek listka pietruszki.
Łososia można zastąpić szynką łososiową
Smacznego!



1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !