Wykwintne koreczki z serem korycińskim swojskim
Koreczek
musi być pyszny, musi być na jeden kęs, musi pozostawić w ustach
dobre...wrażenie i niezapomniany smak. Koreczek ma być malutki.
Jadłam w swoim życiu różne koreczki, niejednokrotnie były to
raczej KORY na cztery kęsy- niedobrze. Bo zjadamy takiego giganta
warstwowo..a to nie ma sensu, to nie szaszłyk!
Moje
koreczki powstały pod wpływem chwili. Wyjątkowości dodał tutaj
ser koryciński swojski CZESŁAWY ZARZECKIEJ z suszonym pomidorem, szczypiorkiem . Taką kombinację naprawdę
polecam,gości będą zachwyceni .
Ser koryciński można mrozić.
Zrobiłam
dwa rodzaje KORECZKÓW , różniące się tylko tym, że zamiast łososia dałam
szyneczki.
Składniki
- ser koryciński swojski suszony pomidor i szczypiorekktóry możecie zamówić TUTAJ
- łosoś wędzony na zimno
- suszony pomidor
- zielona oliwka
- listki natki pietruszki- do ozdoby
Pokrój
ser koryciński w kosteczkę, nałóż kawałeczek suszonego
pomidorka, następnie kawałeczek łososia i zakończ oliwką.
Przyklej kawałeczek listka pietruszki.
Łososia
można zastąpić szynką łososiową
Smacznego!
ten ser jest wspaniały pod każdym względem!
OdpowiedzUsuń