Sałatka z selera i ananasa II- wersja bez szynki





To sałatka troszkę zmodyfikowana.
Nie zawiera czosnku, bo goście, którzy u nas byli, czosnku nie tolerują.I nie ma w niej szynki konserwowej.
Jest łagodna w smaku.

Składniki
-2 słoiki selera konserwowego
-puszka ananasa krojonego w kostkę
-puszka kukurydzy
-puszka groszku
  • majonez
  • gotowane na twardo jajka w kosteczkę
  • natka pietruszki drobno szatkowana
  • sól i pieprz do smaku

Seler odcedz z zalewy, dodaj kukurydzę i groszek.
Wymieszaj. Dodaj ananasa.Wymieszaj.
Posól,popieprz. Dodaj jaja i pietruszkę, wymieszaj.
Teraz majonez rozrobiony z odrobiną musztardy i łyżką mleka. Wymieszaj. Gotowa po przegryzieniu w lodówce.
Smacznego! I jako, ze nie ma w niej mieska...podajemy z wedlinami!







Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!