czwartek, 2 lipca 2015

Yerba Mate Selecta - Silueta



Yerba mate to herbata pochodzenia południowoamerykańskiego zdobywająca podniebienia coraz szerszych kręgów smakoszy herbat. Dzieje się tak ze względu na jej niepowtarzalny smak oraz niezwykle pozytywne oddziaływanie na funkcje organizmu.




Yerba mate Selecta to doskonała propozycja dla osób poszukujących głębokiego smaku i aromatu. Wytwarza się ją na małych plantacjach w Paragwaju ze specjalnie selekcjonowanych, tylko najlepszych, najładniejszych listków, które po zaparzeniuzagwarantują Tobie niezapomniane doznania smakowe i zapachowe ;-) a Twojemu organizmowi porcję witamin i minerałów. Yerba mate z serii Selecta to majstersztyk wysiłku natury i ludzkiej pracy. Opakowanie jest orginalne,  yerba nie byla nigdzie przepakowywana!



Yerba mate Selecta Silueta (dietetyczna) to mieszankatradycyjnej yerba mate, trawy cytrynowej i ziół boldo. Całość dodatkowo aromatyzowana pomarańczą i cytryną. To idealna propozycja dla osób chcących popracować nad swoją sylwetką. Gdyż zioła w niej zawarte maja wyjątkowe właściwości przyspieszające przemianę materii.

Yerba mate Selecta Silueta jest wyśmienita w smaku oraz przyjemnie pachnie.
Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Inaczej przygotowuje się yerba mate w Argentynie i Brazylii, inaczej w Paragwaju, inaczej na Bliskim Wschodzie, podobnie jak nie ma jednego właściwego sposobu parzenia kawy czy herbaty. Najczęściej mate przygotowuje się i pije w tykwie, choć można wykorzystać również naczynia drewniane, ceramiczne i z innych materiałów. U mnie CELABAZA MADERA CERAMICZNA



Niezbędna jest bombilla, przez którą pije się napar. Tak jak moją  Można kupić tutaj..



 Jest wyjątkowa- bo można przez nią pić yerbę z patyczkami jak tę zupełnie miałką i nie zapycha się. Ponadto rzeczą niezbędną i potrzebną jest szczoteczka do czyszczenia bombilli u mnie od Skworcu



Najprostszy sposób przygotowania yerba mate jest następujący:
  1. Wkładamy bombillę do naczynia.
  2. Nasypujemy yerba mate do naczynia (od 1/2 do 3/4 objętości).
  3. Zalewamy susz gorącą, ale nie wrzącą wodą.



Do słodzenia idelanie nadają się suszone liście STEWII rośliny ,która podobnie jak yerba mate pochodzi z Paragwaju. Stewia to naturalny słodzik - nie zawiera cukru i nie wpływa negatywnie na naczynie. 

Smacznego!





1 komentarz:

  1. Ja niestety nie mogę pić yerby, boli mnie brzuch po niej. Próbowałam bo w smaku mi odpowiadała :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !