poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Łakocie, które nie szkodzą!



Każdy z nas marzy o słodyczach, które nie uderzą na zęby, nie podniosą nam ciśnienia, kiedy staniemy na wadze i nie podniosą poziomu cukru.
Mnie wpadły w ręce takie bezstresowe łaśnie łakocie.
W sklepie internetowym u SKWORCU
znalazłam takie oto cuda.
Pierwsza sprawa to pyszne i odświeżające KSYLITOLKI JAGODOWE. W sam raz do torebki.



To tradycyjne drażetki o smaku czarnych jagód, całkowicie zdrowe, nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników. Słodkości nie muszą powodować próchnicy czy nadwagi, można je spożywać bez wyrzutów sumienia.

Ksylitolki to świetna alternatywa dla cukrzyków, chorych na grzybicę i choroby dziąseł i zębów, ludzi na diecie, sportowców i ludzi szukających zdrowego zamiennika dla słodyczy !
Kolejną słodyczą, którą kochają dzieciaki...i nie tylko są LIZAKI!
I tu mamy u Skworcu lizaki nie byle jakie!
Lizaki, które lizałam i ja!




LIZAKI OWOCOWE to jedne z ulubionych słodyczy naszych najmłodszych. Kolorowe, słodkie karmelki na patyczkach to częsty widok w ręce dziecka. Wiemy, że duża ilość cukru w diecie to przyczyna próchnicy, cukrzycy, otyłości i wielu chorób, od których chcemy ustrzec nasze pociechy. Dlatego często musimy powiedzieć dziecku „NIE” mimo, że wyciąga ono rękę po słodycze.


Pysznie smakują, i są zupełnie pozbawione cukru!
Maluchy mają ulubione łakocie a my – pewność, że nie objadają się bezwartościowym, białym cukrem. Bez obawy możemy podać dziecku taki przysmak gdyż jego wartość energetyczna to zaledwie 21 kcal a pozostałe składniki mają głównie naturalne pochodzenie. Dzięki temu nie obarczamy układu pokarmowego dziecka masą różnych związków chemicznych.

W przeciwieństwie do glukozy, fruktozy, sacharozy i laktozy ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym, lecz jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny. Jego indeks glikemiczny (GI8) jest ponad 14-krotnie niższy niż w przypadku cukru.
Stąd też w mojej kuchni zagościł ksylitol już na stałe.


Używam do herbaty, kawy, wszelkich napojów, do ciast i deserów...


Ma działanie bakteriobójcze, stabilizuje równowagę zasadowo-kwasową, hamuje rozwój grzybicy i drożdżaków,
Wspomaga mineralizację (przyswajanie wapnia przez kości),
Przeciwdziała próchnicy, wzmacnia szkliwo, chroni dziąsła,
Wzmacnia układ immunologiczny,
Zmniejsza łaknienie na słodycze, a ponadto ma o prawie połowę mniej kalorii niż zwykły cukier,
Ma właściwości opóźniające proces przedwczesnego starzenia się,
Redukuje wydzielanie insuliny przez co przeciwdziała otyłości,
Stymuluje napływanie śliny, co przeciwdziała wysychaniu śluzówki w ustach.
Jest skutecznym środkiem przeciwko szkodliwym bakteriom jelit, np. Helicobacterpylori, mającej udział w owrzodzeniu żołądka.
Wspomaga usuwanie wolnych rodników, przyczyniając się do przedłużenia sprawności tkanek i narządów.
Wskazany dla osób chcących odchudzać się (bez ascetycznego odmawiania sobie słodyczy) ze względu na to, iż poza bezspornymi zaletami (zmniejszenie zapotrzebowania na insulinę i własnościami bakteriobójczymi) dostarcza on organizmowi o 40% mniej kalorii niż cukier, a jest (w 100%) równie słodki.

Zdrowe slodkości można zamówić w sklepie internetowym u SKWORCU na zdrowie dla siebie i całej rodziny, bo któż z nas nie lubi słodyczy?


1 komentarz:

  1. Uwielbiam te "słodycze" i mój synuś też chętnie po nie sięga (a ja nie czuję wyrzutów sumienia)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !