piątek, 11 września 2015

Zupa pomidorowa na rosole




Zupa pomidorowa, o nią wołają moje dzieci średnio raz w tygodniu!
Postanowiłam zrobić ją na rosole.

Składniki
-porcja z kurczaka
-zupa pomidorowa z ryżem
-Zioła Małgorzaty i Kuchmistrz od SKWORCU


-cebula
-2 ząbki czosnku
-sporo marchewki
-śmietana
-oliwa z oliwek
-bazylia lub szczypiorek,pieprz z młynka

Myjemy kurkę i wraz z warzywami gotujemy z niej rosół.Dodajemy przyprawy, zieleninkę oraz trochę oliwy z oliwek.
Kiedy rosół będzie gotów, wyjmujemy mięso,obieramy dodajemy znowu do rosołu i miksujemy blenderem ręcznym na krem. 




Następnie wsypujemy do niego zawartość
kartonika SYS- kompletnie bez chemii!


I gotujemy tak, jak nakazuje producent na opakowaniu.

Podałam na Porcelanie Bogucice z kleksem śmietany i szczypiorkiem.


Zupa jest gęsta i pożywna.
Aromatyczna i bardzo zdrowa.

Dzieci kochają pomidorówkę!



2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !