Zupa pomidorowa na rosole
Zupa
pomidorowa, o nią wołają moje dzieci średnio raz w tygodniu!
Postanowiłam
zrobić ją na rosole.
Składniki
-porcja
z kurczaka
-zupa
pomidorowa z ryżem
-Zioła
Małgorzaty i Kuchmistrz od SKWORCU
-cebula
-2
ząbki czosnku
-sporo
marchewki
-śmietana
-oliwa
z oliwek
-bazylia
lub szczypiorek,pieprz z młynka
Myjemy
kurkę i wraz z warzywami gotujemy z niej rosół.Dodajemy przyprawy,
zieleninkę oraz trochę oliwy z oliwek.
Kiedy
rosół będzie gotów, wyjmujemy mięso,obieramy dodajemy znowu do rosołu i miksujemy blenderem ręcznym na krem.
Następnie wsypujemy do niego zawartość
kartonika
SYS- kompletnie bez chemii!
I
gotujemy tak, jak nakazuje producent na opakowaniu.
Podałam
na Porcelanie Bogucice z kleksem śmietany i szczypiorkiem.
Zupa
jest gęsta i pożywna.
Aromatyczna
i bardzo zdrowa.
Dzieci
kochają pomidorówkę!
Pomidorowa - moja miłość :-)
OdpowiedzUsuńhihihih wiem wiem ! <3
Usuń