piątek, 9 października 2015

Pasta z twarogu i sardynek




Kocham szybkie i zdrowe pasty do chleba. Wkładam w robot co chcę i ucieram na pastę.
Szybko , pysznie, zdrowo.



Dziś przyszła chęć na pastę rybną.
Pasty rybne mają to do siebie , że są po prostu i zdrowe i pyszne!


Dieta bogata w kwasy omega -3 pozwala zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwory prostaty, piersi, jelita grubego i płuc. Ponadto kwasy omega -3 wzmacniają układ odpornościowy. Badania International Agency for Research on Cancer w Lyonie wskazują, że u osób spożywających najwięcej ryb ryzyko zachorowania na raka jelita grubego jest o 31 proc. mniejsze niż u tych, którzy unikają rybiego mięsa.

Ja zrobiłam dziś pastę z sardynek i podałam z krakersami od RAW AND HAPPY




Do miski włóż twaróg light i dodaj sardynki. Możesz odlać olej.


Dosmacz solą. Dodaj pieprzu ziołowego SKWORCU


Poszarpaną natkę pietruszki, bazylię.
Dokładanie utrzyj pastę.


Posmaruj swoje pieczywo.
U mnie wspomniane wyżej krakersy pomidorowe.
Dołożyłam oliwek, dołożyłam suszonego pomidora!
Smacznego!

Na zdrowie!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !