środa, 4 listopada 2015

KONKURS z SEKO - polskim producentem przetworów rybnych


Kochani zapraszam na konkurs z firmą SEKO

Skończyło się lato. Zawitała do nas kolorowa jesień, choć i jesień szara , nostalgiczna. Nasz czas spędzamy częściej w kuchni, komponując dania szybkie i bardzo zdrowe. Ale czy wśród nich znajdziemy RYBCIĘ?
Rybę smażoną, pieczoną, na parze, duszoną…rybę aromatyczną, kolorową, zwyczajną, niezwyczajną...?
Tylko wyobraźnia Was ogranicza.
To jest konkurs spod znaku
RYBY!
Zróbcie z rybą co chcecie!
I podeślijcie swoje zgłoszenie do mnie.

Aby wziąć udział w konkursie należy :
Przesłać przepis na danie -nie musi być zdjęcia potrawy, ale byłoby to dodatkowym atutem.
Udostępnić u siebie informację o konkursie, bo im więcej nas tym więcej inspirujących przepisów na temat ryby, która to powinna na stałe zagościć w naszych domach.
Będzie nam miło, jeśli zaprosicie znajomych do konkursu polubicie Z Kuchni Do Kuchni na FB
Swoje propozycje umieszczajcie pod tym postem, a zdjęcia przesyłacie na adres


Wysyłając maila dajcie znać jakim nickiem podpisaliście się na blogu


ZASADY KONKURSU:

Organizatorem konkursu jest ZKDK
Nagrodą w konkursie będą produkty firmy Seko oraz produkty z linii "Jedyne takie". Taką nagrodę przydzielimy dla 3 osób

Nagrody Sponsor wysyła tylko na terenie Polski.
W konkursie mogą wziąć udział potrawy, które nie brały udziału w innych konkursach w terminie dwóch miesięcy przed dniem ogłoszenia obecnego konkursu.
Czas trwania konkursu

04.11-18.11.2015


Powodzenia!


40 komentarzy:

  1. Super konkurs. Z chęcią wezmę udział :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ZAPRASZAM SERDECZNIE...RYBA jest ZAWSZE na czasie !

      Usuń
  2. Super konkurs. Z chęcią wezmę udział :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. z chęcią wezmę udział :)
    Fajny konkursik :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ZAPRASZAM SERDECZNIE...RYBA jest ZAWSZE na czasie ! ZGLOSZENIA MILE WIDZIANE, POZDRAWIAM !

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. ZAPRASZAM SERDECZNIE...RYBA jest ZAWSZE na czasie !

      Usuń
  5. Odpowiedzi
    1. ZAPRASZAM SERDECZNIE...MYŚL MYŚL...rybcie czekają!

      Usuń
  6. Ryba w cieście

    Składniki:

    - 700 g dorsza świeżego
    - 5 łyżek mleka
    - 2 jajka
    - 5 łyżek mąki pszennej
    - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    - odrobina soli himalajskiej
    - szczypta świeżo zmielonego pieprzu
    - przyprawa pomidory z czosnkiem i bazylią
    - ziemniaki
    - olej

    Wykonanie:

    Rybę kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i pomidorami z czosnkiem i bazylią. Odstawiamy na godzinę. Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Rozkładamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy je olejem (1 łyżka wystarczy) i przyprawiamy solą, pieprzem i pomidorami z czosnkiem i bazylią. Wstawiamy do piekarnika z funkcją termoobiegu na 200 stopni i pieczemy 30-40 minut, aż się ładnie zarumienią.
    Przygotowujemy ciasto naleśnikowe - do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól, pieprz i pomidory z czosnkiem i bazylią. Mieszamy najlepiej trzepaczką, ma nam wyjść takie ciasto jak na naleśniki tylko ciut gęściejsze. Rozgrzewamy patelnię i wlewamy olej, kawałki ryby obtaczamy w cieście i smażymy na patelni, na średnim ogniu na rumiano z dwóch stron. Upieczone ziemniaki przekładamy na talerze, układamy naszą usmażoną rybę. Możemy podać z surówką.

    OdpowiedzUsuń
  7. Łosoś w pomarańczach

    Składniki:
    * filet z łososia (400g)
    * 1 pomarańcza
    * pół limonki
    * sól
    * pieprz cytrynowy
    * 2 łyżeczki tymianku (u mnie suszony)
    Sposób przygotowania: Filet oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na dwie porcje. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obkładamy plastrami pomarańczy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 25 minut.

    OdpowiedzUsuń
  8. Śledzie słodkokwaśne

    Składniki:
    * 1 kg śledzi marynowanych (mogą być też ala matijas)
    * 0,5 kg cebuli
    * słoik ogórków konserwowych
    * 0,5 kg jabłek
    * ketchup (mały słoik)
    * 0,5 szklanki oleju
    Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka, ogórki, cebulę kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy z olejem. Wszystkie składniki mieszamy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zaciekawił mnie ten przepis,trzeba spróbować dla odmiany

      Usuń
  9. Zapiekanka rybna z warzywami

    Składniki:
    * 50 dag filetów z ryby
    * 1 kg ziemniaków
    * przyprawa do ziemniaków
    * przyprawa do ryb
    * mieszanka warzywna konserwowa 400 g
    * szklanka kremówki
    * 10 dag żółtego sera
    * 2 jajka
    * sól, pieprz
    * mąka do obtoczenia
    * tłuszcz do wysmarowania formy
    * olej do smażenia.
    Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do ryby, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor. Warzywa odcedzamy z zalewy. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy połowę ziemniaków, rybę, mieszankę warzywną, resztę ziemniaków. Kremówkę mieszamy z jajkami, startym na grubych oczkach żółtym serem. Doprawiamy pieprzem i solą. Zalewamy zapiekankę. Pieczemy ok. 35 minut.

    OdpowiedzUsuń
  10. Ryba w koperkowym sosie

    Składniki:
    * 50 dag filetów z ryby
    * sól, pieprz
    * mąka do obtoczenia
    * tłuszcz do smażenia
    * 2 pęczki koperku
    * 20 dag żółtego sera
    * szklanka kremówki
    * łyżka masła do wysmarowania formy
    Sposób przygotowania: Filety solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor. Przekładamy do naczynia wysmarowanego masłem. Koperek drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i ser mieszamy z kremówką. Zalewamy rybę. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15 minut.

    OdpowiedzUsuń
  11. Ryba na czerwono z brzoskwinią

    Składniki:
    * 50 dag dowolnej ryby, np. mintaj
    * puszka brzoskwiń
    * 5 łyżek koncentratu pomidorowego
    * 3 małe cebule
    * sól, pieprz
    * mąka, jajko, tarta bułka do panierowania ryby
    * tłuszcz do smażenia
    Sposób przygotowania: Rybę solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy aż cebula zmięknie. Kładziemy na rybę. Na każdej rybie układamy po kawałku brzoskwini. Pozostały sok z brzoskwiń mieszamy z koncentratem pomidorowym. Zalewamy rybę. Zapiekamy ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni C.

    OdpowiedzUsuń
  12. Ryba na sposób chiński
    Składniki:


    * 50 dag filetów z ryby np. mintaj
    * sól, pieprz
    * panierka: mąka, jajko, tarta bułka
    * tłuszcz do smażenia
    * 1 marchew
    * kawałek selera
    * 1 cebula
    * pół czerwonej papryki
    sos:
    * 3 łyżki ketchupu
    * łyżka sosu sojowego
    * łyżka białego octu winnego
    * łyżeczka cukru
    * 100 ml oliwy z oliwek
    Sposób przygotowania: Kawałki ryby solimy i pieprzymy. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy do garnka z grubym dnem. Marchew, seler i paprykę kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa smażymy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Składniki sosu mieszamy (najlepiej turlejką) i dolewamy do warzyw. Mieszamy. Mieszankę warzywną z sosem dokładamy do ryby. Dusimy pod przykryciem jakieś 10 minut.

    OdpowiedzUsuń
  13. Ryba w zielonym pesto
    Składniki:
    *70 dag filetów z dowolnej ryby, np.dorsz
    * 2 średnie pomidory
    * 15 dag tartej mozarelli
    *sól, biały pieprz
    * oliwa do wysmarowania naczynia
    Pesto:
    * 4 łyżki oliwy z oliwek
    * 3 łyżki płatków migdałów
    * 2 ząbki czosnku
    * pęczek natki pietruszki
    * 10 listków świeżej bazylii
    * 2 łyżki startego żółtego sera
    Sposób przygotowania: Filety solimy i pieprzymy, jeśli trzeba kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. W naczyniu układamy na przemian filety z ryby i pomidory. Składniki pesto miksujemy za pomocą blendera. Sosem pokrywamy rybę. Całość posypujemy mozarellą. Danie pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C przez ok. 25 min. Zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze ok. 10 minut.

    OdpowiedzUsuń
  14. Chętnie bym udostępniła post, tylko nie widzę tu żadnego odnośnika ani do konkursu do udostępnienia, ani Pani na feisie do polubienia:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Szybka pasta z makreli i awokado z roszponką

    Składniki:
    -2 puszki bio filetów z makreli w oliwie z oliwek
    -1 dojrzałe i miękkie awokado
    -pół cebuli
    -garść roszponki
    -sól, pieprz


    Sposób przygotowania:
    -awokado przecinamy na pół, wydrążamy środek i przekładamy do miseczki. Rozgniatamy widelcem
    -cebulę kroimy w kostkę, roszponkę drobno siekamy
    -makręlę, cebulę, roszponkę przekładamy do awokado i dokładnie mieszamy
    -całość przyprawiamy i chłodzimy w lodówce

    Smacznego i na zdrowie!

    Agnieszka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. GRATULUJEMY! JESTEŚ W GORNIE ZWYCIĘZCÓW!
      PODAJ SWÓJ ADRES DO WYSYŁKI NAGRODY ORAZ NUMER TELEFONU DLA KURIERA NA ADRES zkuchnidokuchni77@interia.pl

      Usuń
  16. Pasta kanapkowa z puszkowych śledzi
    Składniki:
    2 puszki śledzia w pomidorach GRAAL
    2/3 puszki kukurydzy konserwowej
    ½ cebuli
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz mielony
    szczypta bazylii


    Kukurydzę odsączyć z zalewy. Śledzie bez sosu pomidorowego przekładamy do miski. Delikatnie rozdrobnić. Dodajemy kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, majonez, 2-3 łyżki sosu pomidorowego oraz przyprawy. Wymieszać.

    Dominika S. misia104@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  17. Śledzie z jagodami Goji w sosie śmietanowo-majonezowym
    Składniki :
    500 g filetów śledziowych matias
    1 cebula
    szklanka wody
    1 łyżeczka octu
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki suszonych jagód Goji
    ½ średniego jabłka
    5 łyżek śmietany 12%
    2 łyżki majonezu
    pieprz


    Śledzie zalać zimną wodą i ostawić do namoczenia, na co najmniej 2 godziny lub dłużej w zależności jak bardzo słone śledzie mamy.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać ocet i cukier. Zalać wrzącą wodą. Przemieszać i ostawić na 10 minut. Następnie odcedzić cebulę i odstawić aby przestygła. Śledzie odsączyć na papierze. Pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do większej miski. Dodać jagody, cebulę i pokrojone w kostkę jabłko. W osobnej miseczce wymieszać śmietanę i majonez. Doprawić do smaku mielonym pieprzem. Tak przygotowaną zalewą zalewamy śledzie, całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 48 godzin, aby smaki się połączyły.

    Dominika S. misia104@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  18. Zupa rybna
    Składniki:

    głowy ryb pozostałe po filetowaniu (u mnie dorsz, flądra)

    marchewka

    kawałek selera

    kostka rosołowa

    łyżka przyprawy do ryb

    ziele angielskie

    pieprz

    puszka pomidorów bez skórki

    cebula

    3-4 ziemniaki

    ząbek czosnku

    łyżeczka masła

    łyżka koncentratu pomidorowego



    Rybie głowy dokładnie myjemy, osuwamy gałki oczne. Głowy umieszczamy w garnku zalewamy wodą i zagotowujemy. W trakcie gotowania usuwamy szumy. Następnie dodajemy marchewkę, selera i przyprawy. Gotujemy godzinkę. Cebulkę i pomidory kroimy w kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy czosnek i cebulkę. Gdy się zeszkli dodajemy pomidory i sok z puszki. Smażymy ok 5 minut. Z garnka usuwany rybę. Do powstałego wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Po chwili dodajemy podsmażone warzywa oraz koncentrat pomidorowy. Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku.

    Ugotowane ryby obieramy z mięsa i dekorujemy zupę na talerzu.

    Dominika S. misia104@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Smażone śledzie w zalewie octowej
    Składniki:

    1 kg śledzi

    2 cebule

    1 szklanka octu

    2 ½ szklanki wody

    ½ szklanki cukru

    1 łyżeczka soli

    po 6 ziaren pieprzu czarnego, ziela angielskiego

    3 liście laurowe

    szczypta gorczycy



    Śledzie dokładnie umyć, poodcinać płetwy i ogon. Pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić przyprawą do ryb, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju do zrumienienia. W między czasie w rondelku wymieszać wodę z octem, dodać sól, cukier oraz przyprawy i zagotować. Cebulę pokroić w półtalarki i wrzucić do wrzącej zalewy. Zdjąć z ognia.W słoikach umieścić najpierw cebulę, następnie ułożyć śledzie. Wszystko zalać ciepłą zalewą octową. Zakręcić i odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce.

    Dominika S. misia104@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  20. Krewetki z suszonymi pomidorami
    Składniki:
    250 g krewetek
    50 g masła
    2 duże ząbki czosnku
    5 sztuk suszonych pomidorów
    pieprz, sól



    Krewetki opłukać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone pomidory. Podsmażyć mieszając. Po 2-3 minutach dodać krewetki. Smażyć po kilka minut z obu stron. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Dominika S. misia104@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  21. Cześć :) oto moja propozycja:
    Krem rybno-ziemniaczany

    1/2 kg ziemniaków
    1 pietruszka
    3 łyżki masła
    1 litr bulionu warzywnego
    1/2 szklanki śmietany 30%
    1 wędzona makrela
    dodatkowo:
    tosty z ziarnami
    wykonanie:
    Ziemniaki i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, następnie zalać bulionem i rozgotować.
    Rozgotowane ziemniaki zmiksować na krem i dodać 1/2 wędzonej makreli obranej z ości i ponownie zmiksować,dolać śmietankę i zagotować. Kiedy krem się zagotuje od razu wyłączyć gaz i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Tosty z ziarnami opiec w opiekaczu.
    Gorący krem przelać do miseczek na wierzchu ułożyć obrane z ości kawałki ryby z drugiej połówki, posypać szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem, podawać z dodatkiem chrupiących tostów.
    Pozdrawiam, iziona

    OdpowiedzUsuń
  22. Domowy paprykarz

    1 średnia marchew
    1 cebula
    kawałek selera
    1 woreczek ryżu
    1 mała wędzona makrela
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżka oleju
    przyprawy
    Wykonanie:
    Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić, marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości. Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro.
    Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się połaczą.
    iziona

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. GRATULUJEMY! JESTEŚ W GORNIE ZWYCIĘZCÓW!
      PODAJ SWÓJ ADRES DO WYSYŁKI NAGRODY ORAZ NUMER TELEFONU DLA KURIERA NA ADRES zkuchnidokuchni77@interia.pl

      Usuń
    2. Bardzo dziękuję za wyrażenie 😊

      Usuń
  23. Pijany Łosoś

    Danie niezwykle proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.
    Smakuje i wygląda niezwykle elegancko.


    Składniki:
    400g fileta z łososia
    4 łyżeczki musztardy najlepiej miodowej
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    1 łyżeczka soli
    4 łyżki ginu
    2 pęczki kopru
    1 cytryna

    Pasta koperkowa:
    sok z 1 cytryny
    4 pęczki koperku
    150g migdałów
    3 łyżki oliwy
    sól i pieprz do smaku
    bułka bagietka



    1. Marynata: Musztardy, sól i gin mieszamy ze sobą. Marynujemy łososia ułożonego na folii aluminiowej posypujemy posiekanym koprem. Na wierzchu układamy plasterki cytryny, zawijamy całość w folię aluminiową i wstawiamy
    na 2 godziny do lodówki.
    2. Po upływie tego czasu wstawiamy łososia do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na około 25 minut.

    3. Pasta. Do blendera wsypujemy koper, migdały, oliwę, sok z cytryny i blenderujemy. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Pastę przekładamy do obręczy serce i formujemy na talerzu, dekorujemy migdałem.

    4. Bułkę bagietkę kroimy na kawałki o szerokości około 2cm. Następnie pieczywo rumienimy na złoto-brązowy kolor na suchej patelni grillowej.
    5. Łososia podajemy na talerzu z dodatkiem pasty koperkowej w kształcie serce i bagietki.




    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. GRATULUJEMY! JESTEŚ W GORNIE ZWYCIĘZCÓW!
      PODAJ SWÓJ ADRES DO WYSYŁKI NAGRODY ORAZ NUMER TELEFONU DLA KURIERA NA ADRES zkuchnidokuchni77@interia.pl

      Usuń
  24. Pstrąg łososiowy z nutą trawy cytrynowej

    2 filety pstrąga łososiowego
    1 łyżka kaparów
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka oliwy z oliwy
    trawa cytrynowa
    tymianek
    świeżo zmielona sól himalajska
    świeżo zmielony pieprz czarny
    sok z 1/4 cytryny


    Filety pstrąga umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, trawą cytrynową, skropić sokiem z cytryny. Oliwę rozgrzać na patelni. Pstrąga układać skórą w dół, smażyć ok. 2 min, odwrócić. Delikatnie łopatką zdjąć skórę. Na drugiej stronie smażyć kolejne 2 minuty. Dodać masło i kapary, razem dusić ok. 5 minut. Podawać z kaszą bulgur oraz lekką sałatką.
    Smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Akurat jesienią proponuję moje popisowe słone przekąski, które nie tylko wspaniale smakują, ale i pięknie wyglądają:
    Pieczone ciastka z polenty z pastą z białego sera i podwędzanych szprotów, z rukolą i prażonymi pestkami dyni. Na ciastka potrzebujemy:
    - 1/2 szklanki polenty
    - 1 szklanka mleka
    - 1 szklanka wody
    - szczypta soli
    - olej lub oliwa do smażenia

    Do garnka wsypujemy polentę, dodajemy sól i zalewamy wodą z mlekiem. Całość doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 10 - 15 minut na bardzo małym ogniu, aż polenta się zagęści. Polentę przekładamy do płaskiego prostokątnego lub kwadratowego naczynia, wyrównujemy i czekamy aż ostygnie. Zimną polentę kroimy na kwadraty i podsmażamy na oleju lub oliwie z każdej strony aż do lekkiego zbrązowienia. Kwadraty z polenty układamy na ładnym talerzu i na każde ciastko nakładamy pastę z białego sera i podwędzanych szprotów, rukolę i posypujemy prażonych pestkami dyni.
    Pasta:
    Kostkę dobrego, białego tłustego lub półtłustego sera lub twarożku rozgnieść widelcem i dodać rozgniecione podwędzane szprotki w oleju z puszki Seko i pokrojony drobno szczypiorek. Całość wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem i nakładać z pomocą 2 łyżek porcję pasty na każdy kwadrat z polenty. Na każde ciasto położyć kilka listków rukoli i posypać prażonymi pestkami dyni.

    Moja druga propozycja to pyszne słodko - słone śledzie z duszoną w miodzie cebulą, rodzynkami i octem balsamicznym.
    Potrzebujemy:
    - 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a la matjas w oleju
    - 1/2 opakowania rodzynek
    - 1 czerwona cebula
    - 1 łyżka miodu
    - 1-2 łyżki octu balsamicznego

    Śledzie kroimy ukośnie. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy miód i krótko dusimy. Dodajemy namoczone wcześniej rodzynki i ocet balsamiczny. Całość chwilkę gotujemy. Na każdy plaster śledzia nakładamy trochę farszu i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z chlebem pumpernikiel.

    Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania.
    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !