poniedziałek, 11 stycznia 2016

Przystawka - burak, łosoś i avokado



Moi Drodzy, brzmi dość niewiarygodnie, ale co najważniejsze, smakuje wybornie!
To bardzo smaczna i dość syta przekąska- przystawka!
Pod warunkiem , że lubicie też buraki ćwikłowe!


Ja uwielbiam z kilku powodów, używam niemal codziennie , a piekę w piekarniku jak tylko...skończą mi się te z lodówki!



Składniki
  • łosoś norweski z cytryną Suempol
  • burak pieczony w folli w piekarniku
  • chleb
  • avokado
  • listki mięty, szałwii, bazylii- te które lubisz
  • papryka marynowana
  • suszony pomidor z zalewy
  • glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny
  • oliwki


Chleb pokrój w trójkąty, na każdą kromkę połóż plasterek buraka upieczonego w folii.
Avokado obierz, pokrój na cząstki, zawiń w plastry łososia.
Pozostałe składniki odpowiednio pokrój i połóż jedno na drugim.
Zepnij wykałaczką.
Gotowe.
Pyszne...a podałam na Porcelanie Bogucice idealna pod taką przystawkę!




5 komentarzy:

  1. Jejku jak to wspaniale się prezentuje, mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe,na pewno dobre...!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie wygląda i sądzę, że tak też smakuje.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !