Pieczone jabłka z cynamonem

pieczone jabłka z cynamonem, jabłka, cynamon, kardamon


Moi Drodzy, dostałam sporo jabłek. I kombinowałam co by z nich zrobić. Wpadłam na genialną konfiturę z dyni i jabłek i imbiru. Zrobiłam kilka słoiczków na próbę. Zamknęłam je.
A następnie zachciało mi się jabłka inaczej .
Mówią, że najprościej jest najsmaczniej.
I tak wyszły z pieca jabłka pieczone!
Wspomnienie z dzieciństwa!


Banalny deser i niezwykle zdrowy.
Wystarczy mieć jabłka, cynamon, cukier brązowy trzcinowy i opcjonalnie płatki migdałów.
Rozgrzać piekarnik na 190-200 stopni.

pieczone jabłka z cynamonem, jabłka, cynamon, kardamon

Formę do zapiekania wyłożyć folią aluminiową, lekko ściąć wierzch jabłka, posypac cynamonem, cukrem i zapiec.
Jabłko gotowe kiedy już jest porządnie popękane i leje się z niego gęsty syrop.
Zachęcam, prościej się chyba nie da, a efekt, jak zwykle pyszny.
Ja jadam te jabłka jak są jeszcze ciepłe.

Genialnie smakują z lodami !

pieczone jabłka z cynamonem, jabłka, cynamon, kardamon

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!