Pieczone jabłka z cynamonem
Moi
Drodzy, dostałam sporo jabłek. I kombinowałam co by z nich zrobić.
Wpadłam na genialną konfiturę z dyni i jabłek i imbiru. Zrobiłam
kilka słoiczków na próbę. Zamknęłam je.
A
następnie zachciało mi się jabłka inaczej .
Mówią,
że najprościej jest najsmaczniej.
I
tak wyszły z pieca jabłka pieczone!
Wspomnienie z dzieciństwa!
Banalny
deser i niezwykle zdrowy.
Wystarczy
mieć jabłka, cynamon, cukier brązowy trzcinowy i opcjonalnie
płatki migdałów.
Rozgrzać
piekarnik na 190-200 stopni.
Formę
do zapiekania wyłożyć folią aluminiową, lekko ściąć wierzch
jabłka, posypac cynamonem, cukrem i zapiec.
Jabłko
gotowe kiedy już jest porządnie popękane i leje się z niego gęsty
syrop.
Zachęcam,
prościej się chyba nie da, a efekt, jak zwykle pyszny.
Ja
jadam te jabłka jak są jeszcze ciepłe.
Genialnie smakują z lodami !
Uwielbiam takie jabłuszka. Są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńKasiu, Podkarpacie ma zdolne bestie :) Uwielbiam!!!
OdpowiedzUsuń