piątek, 8 kwietnia 2016

Najszybsza zupa z czerwonej soczewicy

Halina,Rapso,Vog,zupa z soczewicy


Ta zupa faktycznie jest błyskawiczna, gotuje się zaledwie 10 minut , ale smak ma cudowny!


Niewielka ilość składników, a smak niezapomniany!
Moje córeczki walczą o dokładki!

Halina,Rapso,Vog,zupa z soczewicy

Składniki
  • szklanka czerwonej soczewicy HALINA
Halina,Rapso,Vog,zupa z soczewicy

  • dymka wraz z piórkami
  • świeża bazylia
  • sól różowa himalajska i pieprz do smaku
  • olej rzepakowy RAPSO

Najpierw wypłucz soczewicę w zimnej wodzie, aż woda stanie się klarowna.
Zagotuj wodę i wsyp do niej soczewicę. Trzy części wody na jedną część soczewicy.
Dodaj sól i pieprz, bazylię oraz cebulkę.
Gotuj.
Pod koniec gotowania i do serwowania dodaj olej rzepakowy.
Zupa błyskawiczna, aromatyczna i niesamowicie zdrowa!
Polecam ją niejadkom!

Smacznego!

Halina,Rapso,Vog,zupa z soczewicy

1 komentarz:

  1. Szybka i pyszna. Mniam. Lubię soczewicowe potrawki. Choć ostatnio u mnie króluje zielona soczewica. Pozdrowionka i miłego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !