Jeden
z naturalnie szybkich deserów. Pieczone jabłuszko. Z syropem z
agawy i cynamonem.
Nic
prostszego.
Czasami
proste jest smaczne i zaskakujące.
Składniki
- jabłka
- sok z cytryny
Nagrzewamy
piekarnik do 200 stopni.
Przygotowujemy
formę do pieczenia z pokrywą.
Jabłka
myjemy. Nakłuwamy widelcem lub wykałaczką w kilku miejscach.
Skrapiamy
sokiem z cytryny.
Pieczemy
do miękkości.
Posypujemy
delikatnie cynamonem i skrapiamy syropem z agawy.
Deser
gotowy!
Takie
jabłuszka nosiłam mojej mamie do szpitala.
Smacznie
i pysznie!
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !