piątek, 7 lipca 2017

Dorsz w pomidorach z marchewką

dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy


To kolejne danie dla cierpiących na WZJG ,ale nie tylko. To rybka dla tych, którzy cenią sobie prostotę posiłku i chcą poczuć autentyczny smak niewielu składników.
Błyskawiczna przekąska na śniadanie lub na nagły napad głodu, można pasteryzować w słoiczkach, przechowując potem w lodówce.


Składniki
dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy

dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy

Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na dużych oczkach.
Filety pokrój w kawałki.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość marchewki, dosmacz solą i pieprzem. Duś przez chwilkę, dodaj przecier pomidorowy z butelki. Jeśli chcesz możesz dodać odrobinę wody.
Włóż kawałki dorsza , lekko zamieszaj, przykryj pokrywę i duś na małym ogniu, aż ryba zmięknie.
W zasadzie danie jest gotowe.
Jeśli chcesz je zapasteryzować - nie ma problemu.
Włóż rybę w pomidorach prosto do słoiczków i zakręć. Pasteryzuj delikatnie przez godzinę, w celu zamknięcia słoików.
Wystudzone przechowuj w lodówce.
Można zjadać na zimno!
Smacznego!

dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy

dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy



1 komentarz:

  1. Uwielbiam dorsza! Z marchewką w takim sosiku pomidorowym musi być prawie że słodki, mniam :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !