Dorsz w pomidorach z marchewką

dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy


To kolejne danie dla cierpiących na WZJG ,ale nie tylko. To rybka dla tych, którzy cenią sobie prostotę posiłku i chcą poczuć autentyczny smak niewielu składników.
Błyskawiczna przekąska na śniadanie lub na nagły napad głodu, można pasteryzować w słoiczkach, przechowując potem w lodówce.


Składniki
dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy

dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy

Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na dużych oczkach.
Filety pokrój w kawałki.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość marchewki, dosmacz solą i pieprzem. Duś przez chwilkę, dodaj przecier pomidorowy z butelki. Jeśli chcesz możesz dodać odrobinę wody.
Włóż kawałki dorsza , lekko zamieszaj, przykryj pokrywę i duś na małym ogniu, aż ryba zmięknie.
W zasadzie danie jest gotowe.
Jeśli chcesz je zapasteryzować - nie ma problemu.
Włóż rybę w pomidorach prosto do słoiczków i zakręć. Pasteryzuj delikatnie przez godzinę, w celu zamknięcia słoików.
Wystudzone przechowuj w lodówce.
Można zjadać na zimno!
Smacznego!

dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy

dorsz,danie z ryby,przekąska z dorsza,jak przyrządzić dorsza.ryba w pomidorach,skworcu pieprz ziołowy,skworcu sól himalajska różowa,skworcu olej kokosowy



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!