Pieczone młode ziemniaki w ziołach z papryką igołomską.
Proponuję
dodatek do obiadu, lub jak kto woli- samodzielne danie.
Przepis
prosty , wykonanie banalne bo samo się robi.
Idealnie
sprawdzają się małe młode ziemniaczki.
Składniki
w dowolnej ilości
- młode ziemniaczki
- papryka igołomska
- czosnek
- ulubione zioła
- sok z limonki
- oliwa z oliwek
- świeży szczypior
- tarty parmezan
- sól do smaku u mnie himalajska różowa
- pieprz do smaku u mnie ziołowy
Piekarnik
rozgrzej do 200 stopni.
Ziemniaczki
obierz, pokrój na cząstki. Wrzuć do miski ,skrop sokiem z limonki,
oliwą z oliwek, dosmacz solą, pieprzem oraz niewielką ilością
Karahi Chicken Masala.
Wymieszaj.
Wsyp
do naczynia do zapiekania i piecz do momentu aż skórka się
zezłoci a ziemniaczki będą miękkie.
Na
dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego. Wrzuć
paprykę umytą i pokrojoną w kawałki, podsmażaj aż skórka się
zacznie rumienić. Do papryki wrzuć pieczone ziemniaki i wymieszaj
wszystko razem.
Przed
podaniem zetrzyj sporą ilość parmezanu i dodaj szczypiorku.
Gotowe!
Pyszne ziemniory:)
OdpowiedzUsuńZiemniaczki palce lizać! :D Dzięki za wspólny, Błyskawiczny Piątek :)
OdpowiedzUsuń