Pieczone młode ziemniaki w ziołach z papryką igołomską.

skworcu karahi chicken masala,skworcu olej kokosowy,skworcu sól himalajska różowa, skworcu pieprz ziołowy,młode ziemniaczki,ziemniaki z piekarnika,dodatek do obiadu,parmezan,


Proponuję dodatek do obiadu, lub jak kto woli- samodzielne danie.
Przepis prosty , wykonanie banalne bo samo się robi.
Idealnie sprawdzają się małe młode ziemniaczki.


Składniki w dowolnej ilości
skworcu karahi chicken masala,skworcu olej kokosowy,skworcu sól himalajska różowa, skworcu pieprz ziołowy,młode ziemniaczki,ziemniaki z piekarnika,dodatek do obiadu,parmezan,

skworcu karahi chicken masala,skworcu olej kokosowy,skworcu sól himalajska różowa, skworcu pieprz ziołowy,młode ziemniaczki,ziemniaki z piekarnika,dodatek do obiadu,parmezan,


Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Ziemniaczki obierz, pokrój na cząstki. Wrzuć do miski ,skrop sokiem z limonki, oliwą z oliwek, dosmacz solą, pieprzem oraz niewielką ilością Karahi Chicken Masala.
Wymieszaj.
Wsyp do naczynia do zapiekania i piecz do momentu aż skórka się zezłoci a ziemniaczki będą miękkie.
Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego. Wrzuć paprykę umytą i pokrojoną w kawałki, podsmażaj aż skórka się zacznie rumienić. Do papryki wrzuć pieczone ziemniaki i wymieszaj wszystko razem.

Przed podaniem zetrzyj sporą ilość parmezanu i dodaj szczypiorku. Gotowe!

skworcu karahi chicken masala,skworcu olej kokosowy,skworcu sól himalajska różowa, skworcu pieprz ziołowy,młode ziemniaczki,ziemniaki z piekarnika,dodatek do obiadu,parmezan,


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!