Inna caprese

skworcu nasiona chia,skworcu sól himalajska różowa drobnoziarnista,skworcu pieprz ziołowy, mozzarella,caprese,pomodoro,bruschetta,olej z orzechów włoskich,nasiona chia szałwia hiszpańska skworcu,skworcu sklep internetowy,


...dlaczego inna? Bo trochę zmodyfikowana. Co nie znaczy, że odbiega od normy! Ba! Ta nawet super smakuje, nawet jeśli nie użyłam oliwy z oliwek...!
Doskonała propozycja na śniadanie, super przekąska, którą lubią wszyscy.


Składniki
skworcu nasiona chia,skworcu sól himalajska różowa drobnoziarnista,skworcu pieprz ziołowy, mozzarella,caprese,pomodoro,bruschetta,olej z orzechów włoskich,nasiona chia szałwia hiszpańska skworcu,skworcu sklep internetowy,

Wykonanie banalnie proste. Mozzarellę i pomidory kroimy na plastry i układamy na talerzu /półmisku naprzemiennie- raz pomidor raz mozzarella.
Dosmaczamy solą, pieprzem i posypujemy nasionami chia.
Przed podaniem dodajemy bazylię oraz skrapiamy olejem z orzechów włoskich.

Smacznego!

skworcu nasiona chia,skworcu sól himalajska różowa drobnoziarnista,skworcu pieprz ziołowy, mozzarella,caprese,pomodoro,bruschetta,olej z orzechów włoskich,nasiona chia szałwia hiszpańska skworcu,skworcu sklep internetowy,

Komentarze

  1. Fajny masz ten blog. Często go odwiedzam. Dzięki za inspirację. Pozdrawiam i tak 3maj

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!