O mnie

Kulinarne podróże..te małe i duże...
Spokojne przejście z jednej kuchni do drugiej.
Podróże w dwa światy.
Wieloletnie doświadczenie w kuchni włoskiej regionalnej ,praca w restauracjach, cukierniach i barach zaowocowała tym blogiem!

Gotuję oraz wypiekam , nieskomplikowaną i smaczną kuchnię polsko-włoską, niejednokrotnie używając własnej intuicji i wyczucia smaku. Czasami odchodzę od miar i wag. Dodaję od siebie, eksperymentuję ze smakiem.

Kuchnia do wypróbowania na własnych kubkach smakowych.

Zapraszam na FB , będzie  mi miło !

Facebook - Z kuchni do kuchni


2 komentarze:

  1. Jestem łasuchem, ale staram się nieco ograniczać, szczególnie cukier, chociaż potrafię "wtrząchnąć" kilka łyżek miodu, lub całą czekoladę. Ciasto pieczone przez Lepszą Połowę, znika w niewyjaśniony sposób. Twoje rafaello chyba jednak zrobię, tylko spróbuję jako zamiennik zamiast krakersów użyć płatki kukurydziane.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !