Bardzo proste karnawałowe kruche ciasteczka włoskie




WYKONANIE 

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, i masło posiekać na drobny piasek szerokim nożem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Gotowe schładzać ok. 1 godzinę w lodowce, może być dłużej. Ciasto najlepiej zawinąć w folie spożywczą.
 Ze schłodzonego ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. ( Kształt zależy od naszej fantazji, albo kulka albo spłaszczona kulka ).



W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie, posmarować białkiem i włożyć np.kolorowego M&M, lub orzecha w czekoladzie, lub migdała itd... Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać kolorowym cukrem :-) Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
smacznego!




















Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!