BRUSCHETTA
Czasami zdaza sie tak, ze dostajemy wiadomosc typu "zaraz do ciebie wpadne na sekundke.." i co tu podac ? Oto moj pomysl ,prosty ale elegancki na przyjecie goscia przy lampce wina...
Bedzie nam potrzebna
-bagietka lub sztangiel wiejski albo zwykle bulki pokrojone w kromki
-sloiczek BRUSCHETTA DI VERDURE Goccia d Oro
-zabek czosnku
-oliwa z oliwek
Rozgrzewamy mocno patelnie- grilla ( jesli nie mamy to mozemy to zrobic na normalnej patelni ktora akurat posiadamy )----> oczywiscie bez grama tluszczu.... chodzi tylko o to aby podsuszyc i ladnie podpiec nasze kromeczki
Kromeczki grilujemy z obu stron
Nastepnie nacieramy czosnkiem delikatnie ( niekoniecznie) oraz nakladamy lyzeczka naza bruschette warzywna
Na koniec polewamy oliwa z oliwek i dekorujemy wg. uznania. Kto nie lubi czosnku moze dodac oliwy czosnkowej ...
Podajemy z czerwonym winem. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!