Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu
Dzis
poddalam probie naczynie
TERMISIL 4.6 L z
GRILL&DROP SYSTEM...
Co
to jest ?
GRILL&
DROP INNOWACJA
Podstawowym
surowcem w produkcji naczyń Termisil jest unikalne, żaroodporne
szkło boro-krzemowe. Szkło Termisil
ze względu na swój skład chemiczny ma wysoką odporność
mechaniczną i na nagłe zmiany temperatur w stosunku do
zwykłego szkła - daje gwarancję bezpieczeństwa i
zdrowia.
Powstające naczynia są odpowiednio profilowane według przeznaczenia do użycia.
Chcialabym przedstawić szerzej najbardziej innowacyjny produkt – naczynie do pieczenia z opatentowanym systemem Grill&Drop . Produkt wyróżnia się przede wszystkim wprowadzeniem nowoczesnych rozwiązań
w technologii. W pokrywie zastosowano specjalne szklane krople, dzięki czemu uzyskano efekt w postaci równomiernego nawilżania pieczonej potrawy. Natomiast dno naczynia skonstruowano z wykorzystaniem szklanych ryfli, za pomocą których potrawa jest chroniona przed przywieraniem. Tak zaprojektowane naczynie do pieczenia gwarantuje termo-obieg aromatu i pary wodnej, czyniąc potrawy soczystymi, miękkimi i aromatycznymi.
Indyk, kaczka, ryby, zapiekanka, mięsa – można by tak wymieniać bez końca! Pojemne, żaroodporne naczynie jest bowiem doskonałe do wielu potraw. Użyteczność brytfann jest nieoceniona, dania przygotowane są smacznie, zdrowo i stylowo! Można w nich jednocześnie piec i kolorowo podawać do stołu. Naczynie składa się
z dwóch części: brytfanny i pokrywy, która dodatkowo posłużyć może do przygotowywania innych potraw.
System Grill&Drop to innowacja polskiej firmy Termisil, której produkty znane są z szeregu pożądanych właściwości: nie matowieją w zmywarce, są odporne na zarysowania i nagłe zmiany temperatur. Warto dodać, iż szkło Termisil z którego są wykonane, jest niezwykle wytrzymałe na zakres temperatur od -50st.C do +500st.C. Co ważne, naczynia są także komfortowe w użyciu - to wielka zaleta, można bowiem bez obaw o zdrowie
i wartości odżywcze potraw, przechowywać je w lodówce czy też podgrzewać w mikrofalówce. Producent zwraca szczególną uwage na bezpieczeństwo, dlatego produkty TERMISIL nie wchodzą w reakcję z żywnością, nie absorbują zapachów i są w 100% bezpieczne dla dzieci – nie zawierają alergenów.I w tym naczyniu przygotuję
Powstające naczynia są odpowiednio profilowane według przeznaczenia do użycia.
Chcialabym przedstawić szerzej najbardziej innowacyjny produkt – naczynie do pieczenia z opatentowanym systemem Grill&Drop . Produkt wyróżnia się przede wszystkim wprowadzeniem nowoczesnych rozwiązań
w technologii. W pokrywie zastosowano specjalne szklane krople, dzięki czemu uzyskano efekt w postaci równomiernego nawilżania pieczonej potrawy. Natomiast dno naczynia skonstruowano z wykorzystaniem szklanych ryfli, za pomocą których potrawa jest chroniona przed przywieraniem. Tak zaprojektowane naczynie do pieczenia gwarantuje termo-obieg aromatu i pary wodnej, czyniąc potrawy soczystymi, miękkimi i aromatycznymi.
Indyk, kaczka, ryby, zapiekanka, mięsa – można by tak wymieniać bez końca! Pojemne, żaroodporne naczynie jest bowiem doskonałe do wielu potraw. Użyteczność brytfann jest nieoceniona, dania przygotowane są smacznie, zdrowo i stylowo! Można w nich jednocześnie piec i kolorowo podawać do stołu. Naczynie składa się
z dwóch części: brytfanny i pokrywy, która dodatkowo posłużyć może do przygotowywania innych potraw.
System Grill&Drop to innowacja polskiej firmy Termisil, której produkty znane są z szeregu pożądanych właściwości: nie matowieją w zmywarce, są odporne na zarysowania i nagłe zmiany temperatur. Warto dodać, iż szkło Termisil z którego są wykonane, jest niezwykle wytrzymałe na zakres temperatur od -50st.C do +500st.C. Co ważne, naczynia są także komfortowe w użyciu - to wielka zaleta, można bowiem bez obaw o zdrowie
i wartości odżywcze potraw, przechowywać je w lodówce czy też podgrzewać w mikrofalówce. Producent zwraca szczególną uwage na bezpieczeństwo, dlatego produkty TERMISIL nie wchodzą w reakcję z żywnością, nie absorbują zapachów i są w 100% bezpieczne dla dzieci – nie zawierają alergenów.I w tym naczyniu przygotuję
Roladki
schabowe o zdrowym wnętrzu
..
Będziemy
potrzebowali schabu najprzedniejszego- ilość zależy od nas samych
:-)
Przygotujmy
marynatę – oliwa z oliwek najwyższej
jakości
z pierwszego tłoczenia
, wyciśnięty
przez praskę
nie jeden ale ze trzy ząbki
czosnku, szczypta oregano, sól,
posiekana swieża
bazylia, pieprz, ja dodałam
również
ostrej papryczki peperoncino :-) . To wszystko mieszamy w szklanej
miseczce . Szkło nie
pochłania zapachów. Ilość
przypraw do marynaty zaleśy
tylko od nas- co kto lubi i jak kto lubi...
Gotową
marynatą dokładnie nacieramy nasz schabik z obu stron i wkładamy
do szklanego naczynia...
Następnie
przykrywamy dokładnie nacznie folią spożywczą i odstawiamy do
lodówki najlepiej na noc..albo przynajmniej na pół dnia...
Będzie
nam potrzebny POR, wystarczy jeden, kroimy go w krążki i niedbałe
kawałeczki
Następnie
zajmiemy się zdrowym nadzieniem.
Składniki-
-szpinak
świeży
-pieczarki
-mozarella
Wyciągamy
zamarynowane mięsko z lodówki i układamy na desce. Do każdego
kawałka przyklejamy listki szpinaku pokrzwając dokładnie płat
mięsa. Kroimz w paseczki mozarellę i pieczarki... i układamy w ten
sposób pokazany na zdjęciu...
Zawijamy
roladki używając do tego sznurka spożywczego :-)
U mnie wykłaczka
nie zdała egzaminu i stanowczo ją odradzam :-)
Folia
spożywcza i... na chwilkę do lodówki...
Dno
naszego naczynia TERMISIL
GRILL&DROP SYSTEM
wykładamy sporą ilością pokrojonego niedbale pora...
Na
porze układamy nasze roladki ze zdrowym wnętrzem...
...posypujemy
kawałkami pieczarek...
….a
następnie krążkami pora :-)
Doprawiamy
do smaku solą, pieprzem, polewamy oliwą z oliwek , nakrywamy
pokrywką ...i...do piekarnika!
Po
15 minutkach wyciągamy i dokładamy brokuły , świeży szpinak oraz
pomidorki koktajlowe...zamykamy pokrywę i do piekarnika... Od czasu
do czasu sprawdzamy najtwardszą część brokuła... Gdy ta jest
miękka to znak, że całość się udusiła :-)
Układamy
na talerzu nasze roladki nadziane zdrowiem i polewamy sosem (
miksujemy płyn ,który się wytworzył podczas duszenia ,z odrobiną
śmietany i mąki )
Smacznego!
SMACZNEGO !!!!
Naczynie bardzo fajne ,mnie bardziej danie zainteresowało :) i chyba zrobię na niedzielny obiad
OdpowiedzUsuńco najwazniejsze zdrowe, kruche i soczyste :-)
UsuńMmmm jakie smakowite :)
OdpowiedzUsuń...zastosowalam na dzieciach ktore nie chca jesc miesa bo je sobie chomikuja w policzkach..Te roladki w ten sposob zamarynowane nabieraja niezwyklej kruchosci.Nie ma zadnego zylastego zucia ;-)
Usuń