Szybkie,zdrowe,kolorowe...
Zróbmy
coś na ząb co pocieszy ,nie tylko żołądek...ale i nasze oczy i
doda trochę optymizmu na talerzu.
Składniki:
- zmieniaczki
- marchewka
- świeża bazylia
- czarne oliwki
- żółta i czerwona papryka
- ogórek
- olio extravergine d'oliva Monini Koperek
- olio extravergine d'oliva Monini
- ser parmezan lub grana padano
- czosnek
- masło MASMAL … bo najlepsze jak dla mnie, Wasze kubki smakowe beda Wam wdzieczne !
Wykonianie:
Ziemniaki
i marchewkę kroimy na części i gotujemy OSOBNO w lekko osolonej
wodzie. Odcedzamy.
Marchewkę
wkładamy do szklanego naczynia i wyciskamy 3 ząbki czosnku. Kto
lubi, nawet więcej! Zalewamy oliwą z oliwek Monini , dokładamy
sporo świeżej bazyli poszarpanej na cząsteczki. Mieszamy,
przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy ,aby marchewka przeszła
oliwą, bazylią i czosnkiem. To ważne.
Ziemniaki
odcedzamy.Dajemy na patelnie z masłem MASMAL, lekko szczypiorek po
wierzchu, kto lubi. Delikatnie obsmażamy. Ziemniaki zrobione w ten
sposób na masełku będą smakowały jak młode ziemniaki i będą
miały lekko chrupiącą skóreczkę.
Wykładamy
na talerz ziemniaki, marchewkę, dodajemy pokrojone papryki, trochę
ogórka, oliwki. Wszystko skrapiamy oliwą MONINI Koperek i ścieramy
po wierzchu parmezan lub grana padano.
Nie
zapominamy o dużej ilości bazylii.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!