Szybkie,zdrowe,kolorowe...




Zróbmy coś na ząb co pocieszy ,nie tylko żołądek...ale i nasze oczy i doda trochę optymizmu na talerzu.

Składniki:
  • zmieniaczki
  • marchewka
  • świeża bazylia
  • czarne oliwki
  • żółta i czerwona papryka
  • ogórek
  • olio extravergine d'oliva Monini Koperek
  • olio extravergine d'oliva Monini
  • ser parmezan lub grana padano
  • czosnek
  • masło MASMAL … bo najlepsze jak dla mnie, Wasze kubki smakowe beda Wam wdzieczne !


Wykonianie:

Ziemniaki i marchewkę kroimy na części i gotujemy OSOBNO w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Marchewkę wkładamy do szklanego naczynia i wyciskamy 3 ząbki czosnku. Kto lubi, nawet więcej! Zalewamy oliwą z oliwek Monini , dokładamy sporo świeżej bazyli poszarpanej na cząsteczki. Mieszamy, przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy ,aby marchewka przeszła oliwą, bazylią i czosnkiem. To ważne.



Ziemniaki odcedzamy.Dajemy na patelnie z masłem MASMAL, lekko szczypiorek po wierzchu, kto lubi. Delikatnie obsmażamy. Ziemniaki zrobione w ten sposób na masełku będą smakowały jak młode ziemniaki i będą miały lekko chrupiącą skóreczkę.

Wykładamy na talerz ziemniaki, marchewkę, dodajemy pokrojone papryki, trochę ogórka, oliwki. Wszystko skrapiamy oliwą MONINI Koperek i ścieramy po wierzchu parmezan lub grana padano.
Nie zapominamy o dużej ilości bazylii.

Smacznego!



Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!