Spaghetti con pesto genovese
Jakiś
czas temu wzięłam udział w konkursie na fanpage OD MAKARONIARZY i
wygrałam całkiem niezłą nagrodę. Przepiękny fartuszek, akcesoria
do spaghetti i oczywiście spaghetti !
Postanowiłam
zrobić coś prostego, szybkiego, co smakuje każdemu i nie wymaga..w
zasadzie żadnych umiejętności. To będzie danie proste jak
drut...właściwie proste jak samo spaghetti!
Potrzebne
nam będą oczywiście
-spaghetti,
-słoiczek
gotowego pesto genovese od GOCCIA D ORO
-oliwa
z oliwek
-tarty
parmezan, sól
-bazylia
do dekoracji
Gotujemy
spaghetti al dente w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy, mieszamy z
odrobina oliwy w garnku, w którym się gotowały, dodajemy połowę
słoiczka pesto genovese Goccia d Oro, wykładamy na talerze, na
wierzch dajemy odrobinę pesto, posypujemy tartym parmezanem lub
grana padano, dekorujemy bazylią i...smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!