Jest burza...kolorowy obiad na parze


Od rana parno i duszno... Jeść się nie chce a jeść trzeba, najlepiej aby to nie było gorące. Więc zjemy sobie coś co często gęsto podaje się na Sycylii. Robi się tą sałatkę warzywno-jarzynową nawet na kilka dni. Pyk do lodówki i święty spokój. Syci , jest zdrowa i..przede wszystkim sycąca. No i na parze!
Sparujmy sobie co nam dusza zapragnie!



U mnie
-ziemniaki
-marchewka
-fasolka szparagowa
kalafior
-brokuł

To powyżej wkładamy do parowaru i parujemy aż do miękkości! Schłądzamy ...

A dodatkowo
  • Oliwki w zalewie Ole!
  • pomidory suszone Ole!
  • Marynowane podgrzybki
  • ogórek świeży
  • listki botwinki
  • rzodkiewka
  • groszek konserwowy
  • tarty parmezan
  • siekany świeży koeprek lub morżony + szczypior


Wszystko delikatnie miszamy, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy oliwy z oliwek , może być ocet balsamiczny.

Smacznego!



Komentarze

  1. Boskie :) Zapraszam do udziału w akcji wegetariański obiad na durszlaku :) Mam nadzieje, ze dodałaś bloga do durszlaka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ..coś mi chyba tam poszło nie tak ...

      Usuń
    2. Wreszcie dodalam, oni dodali, zapomnieli sobie o mnie po prostu ,przeprosili i jestem już, dziękuję.Dzięki Tobie upomniałam się!

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!