KONKURS z PERFUMY DO WNĘTRZ


Lubisz zapach kawy o poranku?
Lubisz kiedy kawa budzi Cię do życia, dodaje entuzjazmu i energii ,a jednocześnie wprawia w błogie zadowolenie i daje porządną dawkę energii ?
Zapewne chcesz uchwycić ten aromat i zachować go na dłużej?
Zachwyć zatem siebie oraz otaczające Cię osoby, wpraw swoich gości w niepowtarzalną atmosferę w swoim własnym domu, biurze, restauracji...jak ?

K O N K U R S !

Zapach kawy sięga dalej niż emocje i pragnienia przekraczając granice świata marzeń.
Zapach aromatycznej kawy podanej z odrobiną słodkiej śmietanki ...skusisz się?

Do dzieła!

Podaj przepis na swoją ulubioną kawę tutaj na blogu bądz jak wolisz pod plakatem konkursowym na TUTAJ- KLIK !

i wygraj 


ZAPACH KAWY 250ml






Polub mnie organizatora Z Kuchni Do Kuchni na FB- klik!

Konkurs trwa od 12 sierpnia 2014 do 26 sierpnia 2014 roku.

Obydwa warunki POLUB będą sprawdzane, powodzenia!!!!

Równe dwa tygodnie, do dzieła !


Komentarze

  1. Ulubiona mrożona kawa waniliowa:
    - ok. 150 ml schłodzonego mleka 3.2%
    - kilka kostek lodu
    - łyżeczka syropu z agawy (lub innego słodu,ewentualnie cukru)
    - 1 łyżeczka ulubionej kawy rozpuszczalnej
    - gałka lodów waniliowych

    Wykonanie jest banalnie proste. Wszystko oprócz lodów wrzucam do blendera i miksuję.Następnie przelewam do wysokiej szklanki i dodaję gałkę lodów waniliowych. Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja tam lubię standardową zwykła kawę z 2 łyżeczek. Nie lubie wydziwnianych. ;-) bez żadnych dodatków tj: cukier, śmietanka do kawy itd odpada).

    OdpowiedzUsuń
  3. Karmelowa Kawa silnie uzależniająca, bo...dobra!

    Espresso z moka na 2 filiżanki
    pół tabliczki mlecznej czekolady albo gorzkiej zależy tylko od tego jaką lubimy
    2 łyżeczki syropu karmelowego
    100 ml mleka
    4 kostki lodu
    bita śmietana i sos karmelowy (do lodów) do dekoracji
    Przygotowanie:
    Kawę zaparz,dodaj czekoladę pokrojoną w małe kawałeczki i mieszaj w kawie tak długo, aż czekolada się rozpuści. Dodaj syrop karmelowy i mieszaj.
    Ja w shakerze umieszczam lód, dodaję mleko i kawę z czekoladą, mocno wstrząsam. Przelewam do szklanki i dekoruję bitą śmietaną i sosem karmelowym.
    Jeśli nie macie shakera – nie szkodzi! Bo mrożona kawka karmelowa wyjdzie także bez shakera. Trzeba zmieszać rozpuszczoną kawę z czekoladą z zimnym mlekiem i wrzucić kostki lodu.
    Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  4. Gotowana kawa z imbirem,kardamonem i cynamonem Składniki na jedną porcję kawy:
    · 2 łyżeczki mielonej kawy
    · ½ łyżeczki cynamonu
    · ½ łyżeczki kardamonu
    · 1 łyżeczka miodu
    W garnuszku zagotowujemy 250 ml wody i do wrzącej wrzucamy 2 łyżeczki kawy.Mieszamy i dodajemy cynamon i zmielone ziarna kardamonu.Gotujemy na małym ogniu minutę lub dwie,gasimy gaz, odczekujemy aż opadną fusy i przelewamy do kubeczka.Słodzimy miodem–pamiętajmy jednak, by nie dodawać miodu do bardzo gorącego płynu, ponieważ straci swoje dobroczynne właściwości (płyn powinien mieć temperaturę ok. 40ºC).Aromatyczna i rozgrzewająca kawa jest gotowa.Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  5. Do zaparzonej w kawiarce kawy dodaję ziarenko kardamonu roztłuczonego w moździerzu, kilka ziarenek wanilii i dolewam dobrej gęstej śmietanki do kawy. Nie psuję smaku cukrem, dodaję ciupeńkę stewii dla osłodzenia i rozkoszuję się pysznym smakiem pieszczącym zmysły
    Ania
    anya_86@wp.pl

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!