Makaron z cukinią ,pomidorem i ziarnami



Potrzebowałam czegoś szybkiego na obiad, delikatnego i aby makaron się krótko gotował. Na obiedzie były dzieci i ktoś , do kogo al dente absolutnie nie przemawia i kończy się bólem żoładka. Postanowiłam wypróbować makaron, który szybko się gotuje, jest miekki i dobrze przyswajalny dla tego typu osób. Miałam mało czasu. Wykorzystałam sos pomidorowy robiony przez siebie, zabutelkowany. Salsę robiłam wg sprawdzonego przepisu, który znam już na pamięć , a który towarzyszył mi co sezon na slonecznej Sycylii



Będą nam potrzebne
-makaron AS BABUNI świderki


-cukinia baby
-cebula
-ulubione przyprawy
-sos pomidorowy
-sól, pieprz,
-seler naciowy
-oliwa z oliwek, u mnie MINI MONINI gdyż makaron ten jest przygotowany m.in. dla dzieci.
-ziarenka od ziarenkowo  Euforia



Makaron ugotuj i przelej zimną wodą, dodaj trochę oleju, aby się nie posklejał. Na patelnię wlej oliwę i podduś na niej cebulę pokrojona w piórka, cukinię, dodaj przyprawy. 



Gdy cukinia będzie miękka, dodaj sos pomidorowy i sporo selera naciowego lub...zielonej siekanej pietruszki.



Gotuj jeszcze trochę ,aż składniki sobą przejdą.
Polej swój makaron dość obficie sosem, udekoruj pomidorkiem koktajlowym i nie żałuj sobie ziaren od Ziarenkowo, gdyż podany w taki sposób to wspaniały smak i aromat.
Smacznego !





eśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel.
+48 733 926 555

lub napisz przez FB





Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!