Parówki sojowe i tofu Polsoja ... śniadanko wegetariańskie dla każdego
Dziś
proponuję śniadanie wegetariańskie. Co nie znaczy, że mięsożerca
nie powinien tego spróbować. Od czasu do czasu , należy sobie
zrobić detox organizmu i zjeść coś 100% roślinego.
Do
dzisiejszego śniadania użyłam dwóch propozycji Polsoja.
-Parówki
śniadaniowe-Tradycyjne śniadaniowe
parówki sojowe to dobry wybór na pierwszy posiłek dnia dla dzieci
i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego
stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych
mięsnych parówek. Zawierają łatwo przyswajalne białko sojowe,
wapń, żelazo. Posiadają korzystny profil kwasów tłuszczowych.
Nie zawierają cholesterolu, konserwantów oraz są wytworzone z soi
niemodyfikowanej genetycznie.
-Tofu
tradycyjne-Tofu to ser sojowy
otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w
Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej
twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów.
Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera
cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.
Świeże tofu to nieoceniony
składnik nowoczesnej kuchni, nie tylko wegetariańskiej. Bogactwo
wapnia, roślinnych fitohormonów, sojowych substancji pomagających
w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że tofu uznane
jest za jeden z najzdrowszych produktów. Idealne proporcje
zawartości białka do niskiej kaloryczności sprawiają, że tofu
zdobyło popularność także wśród autorów diet odchudzających.
I
my tu sobie takie śniadanko zaserwujemy.
-parówki
śniadaniowe + tofu Polsoja
-ulubiona
sałatka- ja do mojej dałam – papryki, dynię surową, oliwki,
śliwki, sałatę, ogórka, bazylię- całość wymieszałam z octem
winnym 6% z czerwonego wina...
Na koniec całe danie zsypujemy ziarnami Słoneczne Pola od Ziarenkowo. Dlaczego Ziarenkowo? Gdyż jest to doskonale wyważona mieszanka świeżych i aromatycznych prażonych ziaren.
Sciąg osłonke z parówki i ugotuj ją.
Parówki
podane w ten sposób, z kawałkami tofu w sałatce..to wszystko
sprawia, że człowiek ma energię na dobry start w cały dzień.
Jestem mięsożercą, nie jadam parówek często, ale..je jadam..i
stanowczo wybieram PARÓWKI Polsoja – bo wiem co zawierają i co mi
dadzą pozytywnego ! A tofu w takiej sałatce, tylko podnosi
poprzeczkę i sprawia, że całość nabiera finezji i dobrego smaku!
Smacznego
!
Jem oczami !
OdpowiedzUsuń