Zdrowa kanapka na śniadanie
Śniadanie
to podstawa. Lata pobytu we Włoszech wynaturzyły ze mnie nawyk
jedzenia śniadania. Muszę przyznać, że śniadań nie jadam, mimo
iż wiem, że to błąd karygodny. Dzień zaczynam dawką wspaniałego
espresso... I tyle. Kwestia przyzwyczajenia. Ale..ale gdzieś tak
około godziny 8.30 mnie skręca... I wtedy dopiero sięgam po coś .
Najczęściej jest to coś bardzo zdrowego, aby organizm mógł się
do tego dobrać i wykorzystać na maxa wszystkie właściwości
odżywcze.
Dziś
będą kanapki. Takie troszkę niezwykłe, gdyż chleb zrobiłam sama
według tego przepisu- wierzcie mi, że to prosty przepis, każdy
może zrobić ten chleb i w każdym piekarniku! Chleb wyjdzie zawsze
jędrny i nie będzie się paskudnie kruszyl przy krojeniu. Tu
przepis na chleb
Do
chleba najlepsza jest pasta ,gdyż wszystko ładnie jest posklejane i
nic nie spada i fajnie się je.
Na
naszą pastę do kanapek będziemy potrzebowali
-twaróg
wiejski- ja miałam szczęście mieć go od koleżanki, która ma
krówkę i mi ten serek zrobiła
-prażone
ziarna od Ziarenkowo Słoneczne Pola
-łyżka
śmietany lub jogurtu naturalnego
-pomidor
-oliwki
-zielona
pietruszka
-sól
i pieprz do smaku
Serek
rozetrzyj widelcem. Następnie dodaj ziarna i śmietanę bądz
jogurt. Dodaj pomidora, rozgnieć widelcem, a następnie pokrojone
jak chcesz oliwki.
Oliwka i ziarna nadadzą charakteru całości.
Wymieszaj, popieprz, posól i posyp ziarnami, gotowe. Nałóż pastę
na domowy chleb...i wierzcie mi... to naprawdę zdrowe i pożywne
śniadanko i syci będziecie do obiadu , bez potrzeby podjadania.
Jeśli
potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości , doskonale
wyważonych smakowo i idelalnie skomponowanych, w każdej ilości to
zadzwoń pod nr.tel.
+48
733 926 555
lub
napisz przez FB
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!