Zdrowa kanapka na śniadanie


Śniadanie to podstawa. Lata pobytu we Włoszech wynaturzyły ze mnie nawyk jedzenia śniadania. Muszę przyznać, że śniadań nie jadam, mimo iż wiem, że to błąd karygodny. Dzień zaczynam dawką wspaniałego espresso... I tyle. Kwestia przyzwyczajenia. Ale..ale gdzieś tak około godziny 8.30 mnie skręca... I wtedy dopiero sięgam po coś . Najczęściej jest to coś bardzo zdrowego, aby organizm mógł się do tego dobrać i wykorzystać na maxa wszystkie właściwości odżywcze.

Dziś będą kanapki. Takie troszkę niezwykłe, gdyż chleb zrobiłam sama według tego przepisu- wierzcie mi, że to prosty przepis, każdy może zrobić ten chleb i w każdym piekarniku! Chleb wyjdzie zawsze jędrny i nie będzie się paskudnie kruszyl przy krojeniu. Tu przepis na chleb


Do chleba najlepsza jest pasta ,gdyż wszystko ładnie jest posklejane i nic nie spada i fajnie się je.
Na naszą pastę do kanapek będziemy potrzebowali
-twaróg wiejski- ja miałam szczęście mieć go od koleżanki, która ma krówkę i mi ten serek zrobiła
-prażone ziarna od Ziarenkowo Słoneczne Pola
-łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
-pomidor
-oliwki
-zielona pietruszka
-sól i pieprz do smaku




Serek rozetrzyj widelcem. Następnie dodaj ziarna i śmietanę bądz jogurt. Dodaj pomidora, rozgnieć widelcem, a następnie pokrojone jak chcesz oliwki.



Oliwka i ziarna nadadzą charakteru całości. Wymieszaj, popieprz, posól i posyp ziarnami, gotowe. Nałóż pastę na domowy chleb...i wierzcie mi... to naprawdę zdrowe i pożywne śniadanko i syci będziecie do obiadu , bez potrzeby podjadania.




Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości , doskonale wyważonych smakowo i idelalnie skomponowanych, w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel.
+48 733 926 555

lub napisz przez FB







Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!