Masło orzechowe PRIMAVIKA – idealne spotkanie przy kawie



Kawa..kawa to napój bogów i kawa musi mieć towarzystwo subtelne, bo sama w sobie jest mocna i wyrafinowana. Do kawy musi być COŚ wyjątkowego.
Akurat pech chcial, że nie miałam nic słodkiego.
I postanowiłam sobie sama zrobić coś pysznego do kawy.
Pieczywo chrupkie pszenno-razowe z masłem orzechowym czekoladowym PRIMAVIKA, które to masło dostalam w ramach współpracy, wraz z tymi produktami PRIMAVIKA...




Masło czekoladowe w odróżnieniu od innych tego typu kremów nie jest czekoladą, gdyż 62% jego składu stanowią orzechy ziemne. Smak masła jest wyjątkowy – mocno orzechowy i delikatnie czekoladowy. Zawiera też cynk, cenne kwasy tłuszczowe i lecytynę. Polecane do smarowania pieczywa, a także suchych ciastek i wafli. 


Składniki:Orzeszki arachidowe 63%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), kakao 2,8%, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina.
Posmarowałam masłem pieczywo chrupkie i...pokroiłam w trójkąty.
Zaparzyłam pysznej kawy i.. nawet się nie obejrzałam jak zjadłam ..hmmm...dość sporo tych trójątów.
Odkryłam idelany i zdrowy sposób na wyjątkowe słodycze do kawy .



Smacznego !


Komentarze

  1. Jedliście pełnoziarniste wafelki Tovago (http://tovago.pl/)? Jeśli tak, to dajcie znać! Jestem ciekaw, co myślicie. Dla mnie najlepsze wafelki na rynku!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!