Wędliny
sojowe to idealna, niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnych
wędlin mięsnych. Wędlina sojowa o smaku szynkowym charakteryzuje
się wyrazistym smakiem szynki z dodatkiem ziaren zielonego pieprzu.
Jest dobrym źródłem białka, wapnia i żelaza. Dostarcza niewielu
kalorii, dlatego stanowi częsty wybór osób dbających o linię.
Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie
pełnoziarnistymi, bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny
sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz
także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizzy
lub zapiekanek. Wędlina sojowa o smaku szynkowym nie zawiera
cholesterolu ani konserwantów. Produkt GMO Free.
Moja
propozycja to śniadanie bądz kolacja, dla tych , którzy lubią
jaja i mogą je jeść...Szynka przypieczona na niewielkiej ilości
oleju smakuje wybornie, a w smaku mi przypomina włoską mortadellę.
Najpierw
upiekłam szyneczkę, nastęnie wpiłam jaja. Poczekałam ,aż ładnie
się zetnie.
Udekorowałam
talerz salatką lodową, rzodkiewką, pomidorem, papryką... i
szybciutko zjadłam. Nie lubię zimnych śniadań.. Bardzo pożywne
śniadanie i kolorowe. Jest również wspaniałą alternatywą dla
mięsa! Zaskoczona jestem smakiem . Pozytywnie.
Dla
mnie ta szynka jest na duży plus !
Smacznego!
:)
OdpowiedzUsuń