Wegetariański obiad z makaronem
Zrobiłam
sobie wegetariański obiadek, mniam...i muszę przyznać, iż mimo
,że jestem pospolitym mięsożercą, to od czasu do czasu lubię
sobie...pożonglować smakami i troszkę lepiej przez to poczuć.
Składniki
-chifferi
rigati Malma
-cebula
biała
- vege kiełbaski z papryką Polsoja
- baza – znajdziejsz BAZA TUTAJ
- groszek konserwowy
- tofu marynowane Polsoja
- Skworcu- przyprawa-suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim
- listki bazylii
-
Wykonanie
banalnie proste,bo bazę już mamy!
Ugotuj
chifferi rigati Malma.Odcedz.
Podsmaż
na niewielkiej ilości oliwy z oliwek cebulke pokrojona w piórka,
dodaj vege kiełbasek z papryką Polsoja.
Możesz je pokroić ,albo w
talareczki albo w kosteczkę, to już jak lubisz.
Podsmaż
lekko.
Dodaj
nastęnie bazy do całości, goroszek konserwowy .
Do
całości dodaj makaron i wymieszaj delikatnie potrząsając
patelnią. Dopraw suszonymi pomidorami z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim od Skworcu.
Pokrój tofu marynowane Polsoja w kosteczkę – połącz z
całością, dodaj listki bazylii...
I
wegetariańska uczta gotowa!
Smacznego
!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!