Obiad wegetariański
Dziś
poszłam na łatwiznę moi Drodzy. I przyrządziłam coś pysznego,
dietetycznego!
Sznycelki
a la cielęce zapiekane z ziemniaczkami w frytfannie Toscana.
Generalnie
obiad sam się zrobił, no...musiałam obrać ziemniaczki..ugotować
kalafiora na parze.
Składniki
-sznycelki
a la cielęce Primavika
-ziemniaki
-cebula
-gotowany
na parze kalafior
- przyprawy Skworcu- do burrito,
-
- pieprz ziołowy,
-
- estragon,
- pfeffer gold,
- suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim
Pierwsza
rzecz ugotuj na parze kalafiora. Obierz ziemniaki i pokrój w części.
Cebulkę
pokrój w piórka i podsmaż na oleju, dodaj przyprawy do burrito.
Odstaw.
Do
obranych i pokrojonych ziemniaków dodaj pieprz ziołowy, estragon,
pfeffer gold. Wymieszaj dokładnie. Do przyprawionych ziemniaków
dodaj podsmażoną cebulkę, wymieszaj.
Wsyp
do brytfanny Toscana .
Połóż
na wierzch kalafiora wcześniej uparowanego.
Dodaj
sznycelki a la cielęce Primavika.
Posyp suszonymi pomidorami z czarnuszk i czosnkiem niedzwiedzim
Włóż
do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do momentu , kiedy ziemniak
uzyska pożądaną miękkość.
Podawaj
z ulubioną sałatką, surówką, dodatkami...
Sznycelki
a’ la cielęce Primavika powstały z myślą o tych, którzy lubią
poznawać nowe i ciekawe smaki.
Wyprodukowane z seitanu, czyli
glutenu z mąki pszennej, nie zawierają w swym składzie soi, mogą
więc być spożywane przez osoby na nią uczulone. Są bogate w
białko roślinne i nie zawierają złego cholesterolu.
Upieczone
w brytfannie Toscana o brytfannie TUTAJ ,
nie tracą na strukturze, nie tracą smaku, nie wysychają.
Jednym slowem, smacznego !
Bardzo fajna propozycja na obiad :-) a ta brytfanka coraz bardziej mi się podoba :-)
OdpowiedzUsuńMarzena, niczego Tobie nie spali, nic się do niej nie czepia, zdarzyło mi sie o niej zapomnieć jak w niej podgrzewałam coś na gaze.Była bez opieki przez półtorej godziny i nic się nie stało...to prawdziwa rzadkość!
Usuń