Obiad wegetariański


Dziś poszłam na łatwiznę moi Drodzy. I przyrządziłam coś pysznego, dietetycznego!
Sznycelki a la cielęce zapiekane z ziemniaczkami w frytfannie Toscana.
Generalnie obiad sam się zrobił, no...musiałam obrać ziemniaczki..ugotować kalafiora na parze.

Składniki
-sznycelki a la cielęce Primavika
-ziemniaki
-cebula
-gotowany na parze kalafior
  • przyprawy Skworcu- do burrito,

  •  pieprz ziołowy, 

  • estragon, 

  • pfeffer gold, 

  •  suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim

Pierwsza rzecz ugotuj na parze kalafiora. Obierz ziemniaki i pokrój w części.
Cebulkę pokrój w piórka i podsmaż na oleju, dodaj przyprawy do burrito.


Odstaw.

Do obranych i pokrojonych ziemniaków dodaj pieprz ziołowy, estragon, pfeffer gold. Wymieszaj dokładnie. Do przyprawionych ziemniaków dodaj podsmażoną cebulkę, wymieszaj.

Wsyp do brytfanny Toscana .


Połóż na wierzch kalafiora wcześniej uparowanego.
Dodaj sznycelki a la cielęce Primavika.


Posyp suszonymi pomidorami z czarnuszk i czosnkiem niedzwiedzim


Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do momentu , kiedy ziemniak uzyska pożądaną miękkość.
Podawaj z ulubioną sałatką, surówką, dodatkami...



Sznycelki a’ la cielęce Primavika powstały z myślą o tych, którzy lubią poznawać nowe i ciekawe smaki. 


Wyprodukowane z seitanu, czyli glutenu z mąki pszennej, nie zawierają w swym składzie soi, mogą więc być spożywane przez osoby na nią uczulone. Są bogate w białko roślinne i nie zawierają złego cholesterolu.


Upieczone w brytfannie Toscana o brytfannie TUTAJ , nie tracą na strukturze, nie tracą smaku, nie wysychają.
Jednym slowem, smacznego !






Komentarze

  1. Bardzo fajna propozycja na obiad :-) a ta brytfanka coraz bardziej mi się podoba :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzena, niczego Tobie nie spali, nic się do niej nie czepia, zdarzyło mi sie o niej zapomnieć jak w niej podgrzewałam coś na gaze.Była bez opieki przez półtorej godziny i nic się nie stało...to prawdziwa rzadkość!

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!