Tortellini po wegetariańsku
Zrobiłam
dziś tortellini .
Tortellini z
wędzonym tofu Polsoja to zamknięte w małe pierożki wyjątkowe
połączenie aromatycznego tofu i delikatnego ciasta. Produkt w 100%
roślinny o szerokim zastosowaniu w kuchni. Doskonale smakuje w
towarzystwie sosów ,ziół, oliw i zup. Tortellini zostały
przygotowane z surowców niemodyfikowanych genetycznie bez użycia
konserwantów.
Ja
zrobiłam dziś coś ciekawego, dodatek do tortellini.
Składniki
-kapusta
pekińska
-marchewka
-por
-salasa
pomidorowa- ja miałam moją, mrożoną. Jeśli nie macie- wystarczy
sok pomidorowy z kartonu.
-przyprawy
od Skworcu – przyprawa do Burrito, liscie kolendry, pieprz ziołowy,
-prażone
ziarna od Ziarenkowo- mieszanka Słoneczne Pola
-bazylia,
sól , oliwa z oliwek
-seler
naciowy- u mnie mrożony
Poszatkuj
kapustę pekińską, marchewkę i pora, duś chwilkę.
Dodaj
przyprawy do Burrito. Wymieszaj. Następnie pół łyżeczki kolendry.
Dodaj
trochę pieprzu ziołowego, oliwy z oliwek, soli.
Wymieszaj, zamknij,
duś pod przykryciem.
Następnie
dodaj salsy pomidorowej, wymieszaj, przykryj , duś. Dodaj selera naciowego.
Od
czasu do czasu sprawdzaj smak.
Gdy
wszystko ładnie się udusi, zagotuj wode i wrzuć tortellini Polsoja
na wrzątek i gotuj ok.8 minut.
Wyłóż
na talerz, podawaj z duszonymi jarzynami. Posyp ziarnami Słoneczne Pola od Ziarenkowo.
To
bardzo sycące danie. Jest bardzo dobre, gdyż tortellini z wędzonym
tofu...nie mialam nigdy przyjemności. Pyszne!
Smacznego
!
Pyszne danie :-) wygląda wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
Usuń