Omlet z makaronu
Na
pewno zdarzyło się Wam i to nie raz, że został makaron z obiadu.
Można temu zaradzić i zrobic sobie coś pysznego.
Makaron
w sumie jest już ugotowany , więc robota, to tylko dodatki.
Składniki
-makaron
ugotowany, chłodny
-jaja
zmiksowane
- ser gouda Rycki
- ulubione przyprawy
- masełko
- marchewka
- sałata lodowa
- szynka
Wymieszaj
makaron z jajaem, posól, dodaj ulubione przyprawy .Roztop masło na
patelni i wlej masę jajeczno-makaronową.
Zmniejsz
ogień do minimum i smaż omlet. Od czasu do czasu potrząśnij
patelnią. Najlepiej przykryj.
Gdy
omlet będzie już ładnie upieczony pod spodem, przełóż
delikatnie na duży talerz i odwracając do góry dnem , „wrzuć”
ponownie na patelnię.
Plastry Goudy lub kawałek Goudy Ryki , pokrój
na kawałeczki i posyp serem omlet, przykryj , aż ser się rozpuści.
Na
jeden plaster Goudy połóż sałatkę, szynkę, ja dałam jeszcze
marynowanych grzybków. Zwiń w rulonik i zwiąż paseczkami
marchewki.
Jak
chcesz przygotuj na plasterku Goudy ładną dekorację, dodaj oliwek.
Pokrój
omlet w kawałki.
Podawaj
bez chleba. Jest już makaron.Wyśmienite!
Pyszne!
Smacznego
!
Miałam iść już spać a nie buszować :-) i teraz aż dostałam ślinotoku :-) ech idę spać... :-) pyszności :-)
OdpowiedzUsuńmam makaron ale spagetii,czy się nada na omlet?
OdpowiedzUsuńPewnie że sie nada, po ugotowaniu przełożyć na talerz głęboki, i odwróconą do góry dnem szklanką wciskać się wniego, szatkować. stary włoski sposób na spaghetti dla dzieci
Usuń