Poranna kawka z syropem z agawy
Jak
co rano, zaraz kiedy tylko zaczyna się ruch w moim domu...pierwszą
czynnością, która nadaje smaku na resztę dnia, jest KAWA. Kawa
aromatyczna, mocna, wspaniała!
Od
kawy zaczynam każdy dzień, tak mi już zostało z mojego
kielkuletniego przebywania na terenie Włoch.
Kawa
w blasku słońca, z ukochanej moki, to kawa pełna aromatu.
Włosi
mawiają, że kawę najlepiej to w ogóle nie słodzić cukrem białym
…
Ja
moją kawę słodzę zamówionym w sklepie u Pana Marka
SKWORCU,orginalnym meksykańskim produktem- SYROPEM Z AGAWY
Syrop
z agawy jest
trzykrotnie słodszy niż cukier biały a jednocześnie jego indeks
glikemiczny IG jest 4-5 razy niższy od miodu przez
co preferowany jest przez osoby będące na diecie
niskowęglowodanowej. SYROP
Z AGAWY zawiera
również spore ilości inuliny – naturalnego probiotyku, który
wspomaga rozwój flory bakteryjnej jelit, co zmniejsza wzdęcia.
I
faktycznie tak jest. Posłodzona kawa czy herbata syropem z agawy
jest zdrowsza, pyszna i bardzo aromatyczna.
Polecam
każdemu syrop z agawy jako zdrowszy zamiennik białego cukru.
Buon
caffe!
Już biegnę na taką pyszną kawkę :-):-):-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńciekawe jaki smak ma ten syrop z agawy,nie piłam ale może kiedyś
OdpowiedzUsuńCoś kolo miodu ma taki właśnie smak, pozdrawiam !
Usuńwidzę, że syrop z agawy robi się coraz popularniejszy w Polsce... i dobrze, bo my jako Polacy spożywamy za dużo białego cukru
OdpowiedzUsuń