Poranna kawka z syropem z agawy



Jak co rano, zaraz kiedy tylko zaczyna się ruch w moim domu...pierwszą czynnością, która nadaje smaku na resztę dnia, jest KAWA. Kawa aromatyczna, mocna, wspaniała!

Od kawy zaczynam każdy dzień, tak mi już zostało z mojego kielkuletniego przebywania na terenie Włoch.
Kawa w blasku słońca, z ukochanej moki, to kawa pełna aromatu.

Włosi mawiają, że kawę najlepiej to w ogóle nie słodzić cukrem białym …
Ja moją kawę słodzę zamówionym w sklepie u Pana Marka SKWORCU,orginalnym meksykańskim produktem- SYROPEM Z AGAWY


Syrop z agawy jest trzykrotnie słodszy niż cukier biały a jednocześnie jego indeks glikemiczny IG jest 4-5 razy niższy od miodu przez co preferowany jest przez osoby będące na diecie niskowęglowodanowej. SYROP Z AGAWY zawiera również spore ilości inuliny – naturalnego probiotyku, który wspomaga rozwój flory bakteryjnej jelit, co zmniejsza wzdęcia.

I faktycznie tak jest. Posłodzona kawa czy herbata syropem z agawy jest zdrowsza, pyszna i bardzo aromatyczna.


Polecam każdemu syrop z agawy jako zdrowszy zamiennik białego cukru.

Buon caffe!


Komentarze

  1. Już biegnę na taką pyszną kawkę :-):-):-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawe jaki smak ma ten syrop z agawy,nie piłam ale może kiedyś

    OdpowiedzUsuń
  4. widzę, że syrop z agawy robi się coraz popularniejszy w Polsce... i dobrze, bo my jako Polacy spożywamy za dużo białego cukru

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!