Fasola Mung z grzybami
A
co to takiego fasola Mung? To skarb !
Fasola
mung – jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Posiada
zdolność usuwania wszelkich toksyn z organizmu, korzystnie wpływa
na wątrobę i woreczek żółciowy. Stosowana w leczeniu zatruć
pokarmowych, zatruć ołowiem i pestycydami, czyraków i udarów
słonecznych, zapalenia spojówek i obrzęków – szczególnie
kończyn dolnych. Wykorzystywana jest również w leczeniu wysokiego
ciśnienia, kwasicy oraz owrzodzeń żołądkowo-jelitowych.
Wykonanie
zupy z fasoli Mung jest genialnie proste.
Składniki
- marchewka
- czosnek
- ugotowane do miękkości grzyby
Umyj
fasolę Mung , wypłukaj.
Zalej wodą , dodaj czosnek,marchewkę
pokrojona w słupki i gotuj na małym ogniu ,pod przykryciem dątąd,
aż fasola kompletnie zmięknie, pęknie i zrobi się z niej krem. Dodaj przyprawę do fasolki oraz liście kolendry.
Gotuj.
Dopraw
pieprzem, oliwą z oliwek, solą. Dodaj grzybów jak lubisz.
Smacznego
!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńgdybym jadła tę zupę to już byłabym zdrowa
OdpowiedzUsuńświetny przepis :)
OdpowiedzUsuńWitam. Przepis wygląda apetycznie. Czy ktoś mógłby powiedzieć mniej więcej w jakich proporcjach to zrobić?
OdpowiedzUsuń