Herbata na ...rozgrzewkę!



Coś mnie chwyta za gardło, nie ma na co czekać, nie ma się co rozczulać.
Szybko trzeba działać, zanim dreszcze mnie rozterepią.
Trzeba się natychmiast rozgrzać!
Przygotowałam sobie herbatkę. Rozgrzewającą.
Pyszną.
  • herbata hibiskus classicBifix
  • korzeń imbiru
  • sok z pigwy- u mnie sok ,który zrobiła ciocia

Pokrój imbir w plasterki i daj na dno dzbanka.
Wyciągnij z papierowej torebki 4 saszetki herbatki na dzbanek naparu.



Zalej wrzątkiem.
Przykryj aż herbatka naciągnie i imbir odda swoją rozgrzewającą moc. Ja czekam nawet do 10 minut!
Dodaj soku z pigwy.



Wlej do szklanki i … poczuj jak ciepło rozlewa się po Tobie.
Mnie się zrobiło lepiej.
Wypiłam kilka filiżanek.
Poczułam moc imbiru, siłę hibiskusa i pigwę..cierpka jak ciocia,ale zdrowa.

Smacznego !


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!