Syte śniadanko



To śniadanie na pewno stawia na nogi, jest pełne smaków i aromatów. Przenosi w różne regiony Polski, Włoch, wplata się w różne regiony, zaczepia o kilka kultur.
Połączyłam wszystko w jedno.
Wyszło pysznie i wyjątkowo. Myślałam z początku, że będzie to po prostu „normalna kanapka”. A tu proszę, wyszła kanapka międzynarodowa!

Składniki
-chleb
  • ser topiony śmietankowy Lactima
  • pasztet warzywny z cieciorkąPrimavika
  • oliwki
  • plastry bekonu
  • marynowane cebulki
  • pikantny ketchup
  • do kanapek podałam wszystkim napar owocowy leśny Bifix

Wysmaruj kanapki serkiem topionym śmietankowym Lactima. 


Rozsmaruj na wierzchu od serca pasztet warzywny z cieciorką- idealne połączenie. 


Połóż plasterki bekonu ,marynowane cebulki .Polej pikantnym ketchupem. Posyp serem tartym.Dodaj oliwki.
Zaparz wspaniałego naparu owocowego Biofix.



I smacznego !


Komentarze

  1. Kanapki wyglądają bardzo smakowicie :) Myślałam, że na pierwszym zdjęciu pod serem i oliwkami jest masło orzechowe i bardzo mnie to połączenie zaciekawiło i w sumie chyba nawet by pasowało:P

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja poproszę takie kanapeczki na jutro z dostawą do domu :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Syte śniadanie to podstawa, a twoje kanapeczki wyglądają przepięknie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!