Zupa grzybowa na wędzonce


To moja jedna z ulubionych zup!
Zupa bogata w grzyby.Aromaty.Wspomnienia.

Składniki
-dobrej jakości wędzonki- kiełbasa, schab, boczek itp. itd


-cebula
-4 ząbki czosnku
100 g suszonych grzybów a nawet i więcej
-śmietana
-sól, pieprz, listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, lubczyk, gałka muszkatołowa, maggi


Wsadzamy do garnkanaszą wędzonkę, dodajemy zioła. Zalewamy filtrowaną wodą, sparzamy nasze wyroby wędzone aby woda zabrała z nich ten zapach dymu, trochę tłuszczyku. Robimy wywar.


Dzień wcześniej moczymy grzyby i gotujemy na drugi dzień do miękkości.
Do gotującego się wywaru dodajemy grzyby, zabielamy śmietaną.Przyprawiamy jak lubimy !
Zupa gotowa !



Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!