Fasola czarne oczko na obiad



Dziś na obiad fasola czarne oczko . Mała fasolka o wspaniałym smaku i delikatnej skórce.
Strączkowe poprawiają kondycję, pamięć i koncentrację, świetnie zastępują mięso i łagodzą objawy menopauzy.

Składniki
  • 250 g fasoli czarne oczko u mnie odSkworcu
  • Karahi Chicken Masala/przyprawa bez chemii/ odSkworcu
  • sól himalajska różowa
  • majeranek
  • czosnek
  • marchewka
  • seler- korzeń
  • cebula
  • sok pomidorowy- u mnie do picia -bez konserwantów, bez chemii.

Zupa jest łatwa w przygotowaniu. Nie należy zapominać jednak o ważnej rzeczy- fasolę należy najpierw opłukać i zostawić na noc aby namokła.


Wodę ,w której się moczyła należy wyrzucić! Usuniemy szkodliwe trójcukry.
Wypłukać raz jeszcze filtrowaną wodą i zalać świeżą.
Nastawić na gotowanie, posolić.
Gdy fasola trochę zmieknie dodać przyprawy, jarzyny, zamknąć i gotować wolno na małym ogniu.


Gdy zmięknie wszystko,a woda wyparuje, wlać sok pomidorowy i doprawić wedle uznania.
Fasolowa smaczna i zdrowa- gotowa!

Smacznego !



Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. Mnie po pewnej operacji nie wolno jeść strączkowych, ale gwarantuję, że po TEJ fasoli i tej mieszance przypraw, po przeplukaniu kilkakrotnym,odlaniu wody zmocenia ...fasola przyjmie się, nie będzie bączków tudzież wzdęć ...Jestem zaskoczona!

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Dobre czerwone wytrawne winko do tego i grzanka..mniam.dziękuję!

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. dziękuję...dodatkowo jest to danie które mruga do nas wesoło czarnymi ślepkami !

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!