Fasola czarne oczko na obiad
Dziś
na obiad fasola czarne oczko . Mała fasolka o wspaniałym smaku i
delikatnej skórce.
Strączkowe
poprawiają kondycję, pamięć i koncentrację, świetnie zastępują
mięso i łagodzą objawy menopauzy.
Składniki
- 250 g fasoli czarne oczko u mnie odSkworcu
- Karahi Chicken Masala/przyprawa bez chemii/ odSkworcu
- sól himalajska różowa
- majeranek
- czosnek
- marchewka
- seler- korzeń
- cebula
- sok pomidorowy- u mnie do picia -bez konserwantów, bez chemii.
Zupa
jest łatwa w przygotowaniu. Nie należy zapominać jednak o ważnej
rzeczy- fasolę należy najpierw opłukać i zostawić na noc aby
namokła.
Wodę
,w której się moczyła należy wyrzucić! Usuniemy szkodliwe
trójcukry.
Wypłukać
raz jeszcze filtrowaną wodą i zalać świeżą.
Nastawić
na gotowanie, posolić.
Gdy
fasola trochę zmieknie dodać przyprawy, jarzyny, zamknąć i
gotować wolno na małym ogniu.
Gdy
zmięknie wszystko,a woda wyparuje, wlać sok pomidorowy i doprawić
wedle uznania.
Fasolowa
smaczna i zdrowa- gotowa!
Smacznego
!
super!
OdpowiedzUsuńniewielka porcja a tyle radości!
UsuńUwielbiam takie dania :)
OdpowiedzUsuńMnie po pewnej operacji nie wolno jeść strączkowych, ale gwarantuję, że po TEJ fasoli i tej mieszance przypraw, po przeplukaniu kilkakrotnym,odlaniu wody zmocenia ...fasola przyjmie się, nie będzie bączków tudzież wzdęć ...Jestem zaskoczona!
UsuńPycha obiadek !
OdpowiedzUsuńDziękuję !
UsuńMniam uwielbiam takie smaki :-)
OdpowiedzUsuńDobre czerwone wytrawne winko do tego i grzanka..mniam.dziękuję!
UsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńdziękuję...dodatkowo jest to danie które mruga do nas wesoło czarnymi ślepkami !
Usuń