Indyjski placek herbaciany



Witajcie Kochani!

Dzisiaj przedstawię Wam indyjski placek herbaciany.
Placek, który zrobiłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni !
Składników ma on niewiele, jest fajny, mokry i pełen aromatów!
Na indyjską nutę.
Zmodyfikowałam znacznie oryginalny przepis. Gdyż orginał zawiera tylko rodzynki. Ja dodałam całą szklankę bakalii!Wykorzystałam do przepisu jedną z herbat z tych dwóch ,którą dostałam od Sklepu z Herbatami



Składniki:

125 g margaryny
1 duże mango
2 łyżeczki czarnej aromatyczne herbaty- u mnie OWOCE EGZOTYCZNE BASILUR BASILUR


2 jajka
2 i 1/2 szkl mąki (420 g) MŁYN KOPYTOWA
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 szklanka drobnego cukru do wypieków(250 g)
sok z 1-2 cytryn
1 szklanka bakalii , u mnie – kandyzowany ananas
-śliwki suszone SKWORCU

Obierz mango, wyciągnij pestkę, pokrój na cząstki, zmiksuj i połącz z sokiem z cytryny.
Zaparz herbatkę pod przykryciem. Pół kubka.Ostudz.


Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą.


Roztop margarynę.Musisz wychłodzić.
Ubij jaja z cukrem na puszystą masę .




 Następnie do masy jajecznej dodaj mąkę , papkę z mango z sokiem z cytryny.


Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec wlej do ciasta przez sitko herbatę i oprószone łyżką mąki bakalie.



Wymieszaj całość łopatką. Ciasto pieczemy w tortownicy lub formie do włoskiej pizzy lub wyższej tarty, w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.



Smacznego :)





Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!