Zupa grzybowa z podgrzybkiem brunatnym



Moi Drodzy, po raz kolejny zapraszam Was na ekspresową- bo w 15 minut- zupę grzybową firmy Iglotex.


Zapach podgrzybka brunatnego jest niesamowity. Ten grzyb z rodziny borowikowatych, jest uważany za jeden z bardziej cennych grzybów.
Jego zapach i aromat poczujecie zaraz po otwarciu torebki z zupą grzybową Iglotex.



Zupa robi się właściwie sama, ale ja dodałam ,jak zwykle, coś od siebie.

Składniki
- 2 opakowania zupy grzybowej Iglotex
*skład - podrzybek brunatny (30%); warzywa w różnych proporcjach: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula.
-suszone pomidory z solą morską i szczypiorkiem
-łyżeczka oleju z sycylijskich ostrych papryczek- pomoże naszemu zdrowiu, rozgrzeje
-3 ząbki czosnku
-natka pietruszki i koperek
-parmezan
-sól różowa himalajska

Wsyp obydwie torebki zupy grzybowej do dużego rondla i zalej wrzątkiem. 




Grzyby naprawdę są w środku. Po domu rozniesie się niesamowity zapach świeżo zebranych leśnych grzybów.


Dodaj natkę pietruszki oraz koperek.
Doprowadz do wrzenia. Dodaj łyżeczkę ostrego oleju.


Następnie posól do smaku.
Możesz dosmaczyć pieprzem prosto z młynka.Dodaj susznych pomidorów.


Zamknij pokrywę i gotuj na małym ogniu minimum 15 minut.
Ja mojej zupy nie zagęszczałam śmietaną, ale dodałam mielonego siemienia lnianego jako zagęstnika. Jest zdrowszą alternatywą śmietany!
Podałam z parmezanem!


Zupa aromatyczna, smaczna i niezwykle dobra- gotowa!

Smacznego!



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!