Zupa grzybowa z podgrzybkiem brunatnym
Moi
Drodzy, po raz kolejny zapraszam Was na ekspresową- bo w 15 minut-
zupę grzybową firmy Iglotex.
Zapach
podgrzybka brunatnego jest niesamowity. Ten grzyb z rodziny
borowikowatych, jest uważany za
jeden z bardziej cennych grzybów.
Jego
zapach i aromat poczujecie zaraz po otwarciu torebki z zupą grzybową Iglotex.
Zupa
robi się właściwie sama, ale ja dodałam ,jak zwykle, coś od
siebie.
Składniki
-
2 opakowania zupy grzybowej Iglotex
*skład
- podrzybek brunatny (30%); warzywa
w różnych proporcjach: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler,
cebula.
-suszone
pomidory z solą morską i szczypiorkiem
-łyżeczka
oleju z sycylijskich ostrych papryczek- pomoże naszemu zdrowiu,
rozgrzeje
-3
ząbki czosnku
-natka
pietruszki i koperek
-parmezan
-sól
różowa himalajska
Wsyp
obydwie torebki zupy grzybowej do dużego rondla i zalej wrzątkiem.
Grzyby naprawdę są w środku. Po domu rozniesie się niesamowity
zapach świeżo zebranych leśnych grzybów.
Dodaj natkę pietruszki
oraz koperek.
Doprowadz
do wrzenia. Dodaj łyżeczkę ostrego oleju.
Następnie
posól do smaku.
Możesz
dosmaczyć pieprzem prosto z młynka.Dodaj susznych pomidorów.
Zamknij
pokrywę i gotuj na małym ogniu minimum 15 minut.
Ja
mojej zupy nie zagęszczałam śmietaną, ale dodałam mielonego
siemienia lnianego jako zagęstnika. Jest zdrowszą alternatywą
śmietany!
Podałam
z parmezanem!
Zupa
aromatyczna, smaczna i niezwykle dobra- gotowa!
Smacznego!
Pyszności. Bardzo lubię ich produkty
OdpowiedzUsuńJa z grzybów tylko pieczarki :-)
OdpowiedzUsuń