Zupa pomidorowa


Najzwyklejsza pomidorowa , to pomidorowa najlepsza!
Ja moją robię zawsze gęstą z dużą ilością warzywek ,marchewki szczególnie. Warzywa są gotowane na parze.
Dzieci pomidorówkę kochają. I nie tylko dzieci. Zawsze można ją odgrzać.

Składniki
  • sok pomidorowy gęsty z dodatkiem soli morskiej
  • ryż
  • suszone lub świeże jarzynki pokrojone w kosteczkę
  • kostka rosołowa lub sól morska
  • oliwa z oliwek, ja nie dodałam śmietany.

Ugotuj ryż. Ugotuj na parze wszystkie jarzyny. Ja wykorzystuję mrożonki jak  nie mam świeżych pod reką i nie latam co chwilkę do marketów bo to męczy.
Zagotuj sos pomidorowy, dodaj przypraw. Włóż sparowane jarzyny do środka.
Na końcu ryż.
Podawaj z natką pietruszki i tartym parmezanem.



Smacznego !




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!