Chleb



Kochani ten chleb, który zrobiłam, powstał z tego konkretnego przepisu 
Jest to przepis niezawodny.
Tym razem zmodyfikowałam mąki i ..posypkę.
Przepis jednak został ten sam.
Aby go zrobić wystarczy zamienić typ mąki.
Ma być w sumie kilogram mąki.
W tym konkretnym przypadku dodałam 380 g mąki pszennej graham ECO typ 1850 i dopełniłam do kilograma mąką pszenną ECO typ 500 Młyn Kopytowa


Pozostawiłam do wyrośnięcia


Chleb posypałam tym razem siemieniem lnianym i pestkami dyni.


Wyszedł bez zarzutu. Pyszny, zdrowy, ekologiczny.
Polecam ten przepis, gdyż jest po prostu niezawodny i pyszny, a to najwazniejsze !

Smacznego !



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!