Sałatka wielowarzywna z fasolą Adzuki




Kochani, podaję przepis na bardzo smaczną i zdrową sałatkę jarzynową, z dodatkiem fasoli Adzuki. Inna nazwa to czerwona soja. Może śmiało zastąpić czerwoną fasolę w zalewie z puszki. Ta po ugotowaniu nie rozpada się i nie zchodzi z niej skórka.

Składniki
-fasola Adzuki 250 g Skworcu
  • 2 x bukiet 9 warzyw Iglotex
  • 1 por bez części ciemnozielonej
  • ogórki kiszone najlepiej domowe
  • majonez+musztarda
  • sól +pieprz

Fasolę Adzuki dobrze płuczemy i zalewamy wodą, do namoczenia, najlepiej na noc. Na drugi dzień gotujemy do miękkości.Nie zapominajmy o wylaniu wody, w której się moczyła i zalaniu fasoli świeżą, filtrowaną wodą!
Ugotowaną ,odcedzamy i przelewamy czystą ,zimną wodą.
Bukiet 9 warzyw parujemy.


Do miękkości. Uparowane warzywa nie rozpadają się, ale przede wszystkim nie traca swoich cennych właściwości zdrowotnych !
Schładzamy.
Dodajemy do fasoli, mieszamy delikatnie.


Pora szatkujemy w cieniutkie dyski, przelewamy wrzątkiem, odciskamy, dodajemy do sałatki. 


Mieszamy.Kroimy ogórki w kosteczkę i dodajemy do całości.
Robimy majonez.
Kilka łyżek majonezu miksujemy z musztardą, solą, pieprzem.
Wlewamy na salatkę. Mieszamy łopatką.
Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia i przegryzienia się.
Sałatka może leżeć w lodówce kilka ładnych dni, gdyż nie psuje się- nie ma w niej ani jabłka,jajka, ani cebuli.
Jest bardzo zdrowa i pyszna!
Podajemy w towarzystwie wędlin.




I nie musimy gotować warzyw na sałatkę ,ani ich obierać. Smacznego!



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!