Kawa zbożowa „Życiodajna” z Echinaceą



Moi Kochani, jak obiecałam napisać, tak piszę...tym razem o kawie zbożowej. To świetna alternatywa dla tych, którzy „przeginają” z espresso, ale nie mogą się obyć bez smaku kawy.Tak jak ja.
Warto sięgnąć po „zamiennik”.
Na drugie śniadanko, kiedy ciągle niedosyt kawy...robię sobie Życiodają zbożową kawkę od GALCA



Ja nigdy nie zalewam kawy wrzątkiem, zawsze zalewam zbożowa gorącym mlekiem. Tak robila moja mama, tak robię i ja.


Kawa smakuje wtedy jak...capuccino we włoskiej cukierni.
Z herbatnikami, na drugie śniadanko jest odrobinką wytchnienia.


 Smakuje wybornie. Ma kremową konsystencję. Idealna dla tych, którzy z różnych powodów nie mogą pić kawy naturalnej. Albo dla tych, którzy tak jak ja, przeginają z espresso w ciągu dnia...

Smacznego !


Kawy GALCA dostępne są dla Państwa w niskiej cenie 

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!