Deser owocowo-lodowy




Naszło mnie dziś na słodkości. To pewnie przez to całe zaćmienie.Może i mnie przyćmiło trochę...
Każda okazja dobra, prawda?
Poszperałam sobie w zamrażarce i znalazłam LODY!
To na pewno nie jest deser, dla tych , którzy unikają cukru jak ognia...bo deser jest kaloryczny i idealny ..na trudne dni.
No i poradzi sobie ze wszystkimi hadrami świata!

Składniki
-lody , takie jakie lubicie i w ilości , na jaką pozwoli Wam Wasze sumienie
  • wiśnie z rumem odETERNO
  • mango z wanilią  ETERNO
  • galaretki
  • mandarynki
  • ananas kandyzowany u mnie ze sklepu SKWORCU
  • orzechy Pecan kilka
  • Migdałowy Przylądek- uwielbiam te ziarna- normalnie wyjadałam łyżeczką.. Ziarna są ze sklepuZIARENKOWO
  • syrop mango do deserów

Na dno pucharka położyłam galaretki oraz mandarynki.


Dodałam ociupinkę lodów. Ociupinkę.


Polałam syropem wiśniowym z rumem...Jest pyszny, istnieje ryzyko, że go wypijecie troszkę prosto ze słoiczka.



Z tegoż słoiczka dołożyłam wisienek. Aromatyczne rumowe wisienki.


Trochę kosteczek ananasa kandyzowanego nie zaszkodzi....

I posypka. Prażone ziarna. Migdałowy Przylądek. Idealnie się komponują w ten właśnie deserek.



Na koniec...syrop mango.


A kropką nad „i” niech będą kawałki mango z wanilią prosto ze słoiczka Eterno...


I smacznego !

Szybko, pysznie, rajsko!





Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!